Oana sunt și vă prezint proiectul meu: am început să centralizez cât mai multe (toate?) surse de finanțare de proiecte românești din bani publici, bani privați și bani europeni. Ce consider eu sursă: nu atât un program de finanțare, o linie de granturi sau o cerere tip de sponsorizare ci emițătorul, dacă îl pot numi așa, al unui astfel de grant / astfel de linie etc.

Astfel că am strâns și continui să strâng informații actualizate despre aceste surse. Proiectul se află în fazabeta și va rămâne astfel pe toată perioada de cercetare (aproximativ 4 luni), toate informațiile putând fi accesate gratuit. sa

Folosesc ca surse de informare: Internet, presă scrisă, TV, radio (anunțuri, interviuri, știri, reportaje etc.), prezentări, conferințe, întâlniri, rapoarte, baze de date, alte proiecte etc.

Datele sunt actualizate progresiv.

Update-ul (prin răspuns direct / documente oficiale din partea potențialului finanțator) este semnalizat sub fiecare sursă de finanțare.

Voi și scrie, în cadrul acestei categorii, despre experiențele noastre în proiecte culturale, sociale și de mediu derulate în ultimii 5 ani.

N.B.

Banii publici sunt proveniți prin intermediul structurilor de stat (ministere, agenții, case de cultură, primării, consilii județene, consilii locale etc.).

Banii privați fac referire la toți banii care vin prin donații, sponsorizări etc. Acest sprijin financiar vine de obicei dinspre o structură economică având un profit sau o persoană particulară.

Banii europeni sunt acele resurse financiare care provin din surse externe României (Uniunea Europeană, alte țări, structuri pan-europene etc.) și la care se ajunge prin contact direct cu instituția finanțatoare sau prin intermediul unei structuri din țară, fie ea organizație publică sau non-profit.

Sursele de finanțare aici *:

bani publici, bani privați, bani europeni

*work in progress