– premieră în Studioul Fabricii de Pensule –

Premiera spectacolului POST.SYNC produs de GroundFloor Group va avea loc DUMINICĂ, 17 octombrie cu începere la ora 21.00 în cadrul Festivalului Temps d’Image. Spectacolul oferă publicului un exerciţiu de imaginaţie asupra unei lumi fără sunete. O lume în care obiectele, echipamentele din jur îşi pierd zgomotul şi dispar sunetele cunoscute, indispensabile ale vehiculelor şi ale aparatelor electrocasnice. Punct zero. Linişte. O voce umană. Vocea creează un spaţiu schizoid în care realitatea se confundă cu lumea fanteziei. Din subconştient apare un mix de filme, animaţii şi sunete radio, toate pentru a ne surprinde, provoca şi a ne trezi la o realitate cruntă: tot ce vedem sau auzim, în trecut, prezent sau viitor, în situaţii reale sau transpuse pe ecran, ne va marca, se va impregna în personalitatea noastră. Nu mai există linişte. Nici voce umană. Nici scăpare.

Regia şi coregrafia spectacolului este semnată de Ferenc Sinkó. Asistent regie: Noémi Vajna, scenografie: András Szabó, video: Tihamér Török, sunet: Szabolcs Balla, foto: István Biró. Cu: Szabolcs Balla, Ágota Székely.

Proiect finanţat de Centrul Naţional al Dansului, Bucureşti şi realizat cu sprijinul Steilmann. Mulţumiri: CORSO Café & Bistro, Smaranda Almăşan.

Kinga Kelemen