Un concept nou de eveniment pentru România: un festival internaţional de film, în cadrul unui târg internaţional de turism. BITFF (Bucharest International Tourism Film festival) se doreşte a fi pe de o parte un bonus informaţional pentru vizitatorii târgului de turism Winter Holiday, iar pe de altă parte, un eveniment cultural-turistic destinat iubitorilor celei de-a şaptea artă. Puţin modificat faţă de lansarea oficială din iulie, conceptul BITFF scoate pentru moment din program competiţiile, lăsând loc zilelor-eveniment. BITFF va avea loc bianual, la fiecare ediţie a Târgului Internaţional de Turism Winter/Summer Holiday, în lunile martie şi octombrie. Fiecare dintre cele 4 zile ale festivalului va fi dedicată unui eveniment special.

Prima ediţie ne-am dorit să o începem cu un tribut adus Bucureştiului Interbelic, cel supranumit “Micul Paris. Joi 7 Octombrie 2010, la ora 13 va avea loc deschiderea oficială a festivalului, cu o expoziţie de fotografie organizată de Asociaţia “Bucureştiul meu drag”, urmată de proiecţii de film documentar cu şi despre Bucureşti, produse între anii 1913-1935.

Vineri 8 Octombrie, vom sărbători împreună cu Ambasada Chile în România, bicentenarul statului Chile. Domnul Iván Véjar Pardo, Secretar II şi Consul al Ambasadei, va deschide expoziţia de fotografie începând cu ora 13:00. O oră mai târziu vor începe şi proiecţiile de film “Chile, a paradise awaiting discovery”, din care face parte şi documentarul “Insula Robinson Crusoe”.

Sâmbătă 9 Octombrie, ne vom delecta cu 21 de filme care au ca tematică mâncarea şi cultura urbană/rurală. Scurt metrajele sunt puse la dispoziţie de reţeaua europeană Nisi Masa, care a organizat festivalul A MATTER OF TASTE, un proiect audiovizual care leagă mâncarea, gustul şi filmul.

După CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN AFRICA DE SUD, continentul negru a renăscut parcă. Nici noi nu ne-am putut abţine să nu vă prezentăm imagini din Grădina Raiului. Am păstrat pentru ultima zi de festival (Duminică 9 Octombrie), 3 documentare care infăţişează atât viaţa oamenilor de pe continentul african, cât şi perspectivele turistice pe care le are acest teritoriu.

La fiecare ediţie a festivalului, BITFF îşi va rezerva dreptul de a propune diferite destinaţii turistice prin promovarea unor filme documentare în pauzele din programul oficial. În această toamnă vă invităm să faceţi croaziere pe Volga şi Marea Neagră şi să descoperiţi frumuseţile Moldovei.

Programul complet al festivalului îl puteţi găsi pe site-ul www. bitff. com.

Vă aşteptăm în perioada 7-10 Octombrie, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Iorga. Intrarea se face pe baza biletului Târgului Internaţional de Turism Winter Holiday.