Galeria Andreiana Mihail va invita vineri, 17 septembrie 2010, ora 19:00 la vernisajul expozitiei “Distructor” a artistului Octav Grigorescu.

Construita pe o structura duala, expozitia navigheaza intre portrete de familie si desene imaginare din anii ’50 si dezvaluirea poemului -Distructor, o jertfa-. Pe o latura desenele ce recompun realitatatea sau o distorsioneaza in cheie ludica, pe de alta parte un discurs poetizat ce se foloseste de urmatoarele versuri drept introducere, explicatie si posibila dezmintire: “Nu e vorba de ceva distrugator sau de vreo intentie urita; Titlul acesta se refera la biruinta a noului in arta.”

Ghidat intotdeauna de o linie foarte stricta in dialogul permanent pe care l-a intretinut intre idee si semn, Octav Grigorescu (1933-1987) a fost opersonalitate plurivalenta, fiind preocupat de gravura, pictura si desen, dar si de poezie sau de filosofia reprezentarii. A fost de asemenea lector la Academia de Arta din Bucuresti.

Expozitie propusa de Ion Grigorescu.

Multumiri speciale domnului Alexandru Botez.

IMPORTANT: Galeria Andreiana Mihail se deschide intr-un nou spatiu, aflat momentan in stadiul intermediar dintre atelier si galerie, pe strada Vasile Alecsandri nr. 16, in curtea Muzeului Storck din Bucuresti.

Galeria Andreiana Mihail
www.andreianamihail.com
[email protected]
+40 722 650 221
Str. Vasile Alecsandri nr. 16, Bucuresti