Foto:Maxim-Dumitras, Nasterea fluidelor

Duminică, 5 septembrie  2010 s-a încheiat a  III-a ediţie a simpozionului de interventie in natura  ART FOREST 2010, organizat de Muzeul de Artă Comparată. Locul de desfăşurare a fost acelaşi, ca la ediţiile precedente, anume Dosul Gîrciului, o locaţie a cărei patrimoniu capătă noi valenţe spirituale, pe măsură ce artiştii îşi lasă amprenta.

Foto:Zamfira Birzu, Semn

La această ediţie au participat 13 artişti: Mihai Balko, Zamfira Bârzu, Florin Ciubotaru, Marian Coman, Emil Cassian Dumitraş, Maxim Dumitraş, Codruţa Farcaş, Cristi Farcaş, Cosmin Năsui, Dan Palade, Alexandru Păsat, Cristina Russu, Natalia Sitcai.

Lucrările fiecărui artist cadrează cu geografia locului şi se înscriu în conceptul de artă în peisaj, de la „Domnişoarele measteacăn” ale Cristianei Popescu Russu, la „Fluid în decantare” a lui Maxim Dumitraş, de la „Semn” de Zamfira Bârzu la „Trilobul de mesteacăn” a lui Alexandru Păsat, pentru a numi numai câteva dintre lucrările realizate în simpozion.

Foto: Cristiana Popescu Russu, Domnisoarele mesteacan

Acum, când artiştii au plecat, au rămas lucrările, iar cel care trece prin Dosul Gîrciului poate păşi în parcul experimental ca într-un muzeu imaginar care îmbină artistic spiritul locului cu spiritul artistic al celor care şi-au pus amprenta pe lucrări.

Parteneri la proiect au fost Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Consiliul Local Sîngeorz-Băi, Fundaţia de Artă Contemporană Maxim.

Foto:Mihai Balko, Altar pagan

Foto: Maxim Dumitraș, Cuib parasit

Foto: Alexandru Pasat Trilob de mesteacan

Foto: Florin Ciubotaru 13 galben

Foto: Bartha Tunde Andrea Masa pentru cina albastra

Foto: Emil Cassian Dumitras, Metamorfoza

Foto: Emil Cassian Dumitras, Nod

Foto: Dan Palade, Arheosemn