Fundatia Gabriela Tudor din Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Ratiu din Marea Britanie, lanseaza concursul pentru Bursa ‘Gabriela Tudor’ in Management Cultural pentru anul 2011.
Bursa, in valoare de 2500 de lire sterline, se acorda anual si consta intr-un stagiu de patru saptamani in Marea Britanie.

Valoarea bursei acopera costul biletului de avion Bucureşti-Londra-Bucureşti, al transportului local in Marea Britanie, cazarea pe perioada stagiului, diurna bursierului, si un buget pentru bilete la spectacole, filme, intrari la muzee si expozitii.

Bursa ‘Gabriela Tudor’ isi propune sa pastreze vie memoria unuia dintre putinii manageri culturali vizionari din Romania. Disparuta prea curand, in ianuarie 2009, Gabriela Tudor a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea scenei artistice romanesti prin initiativele si proiectele realizate si prin sprijinul direct acordat artistilor si organizatiilor culturale.

Lansata in 2009, Bursa ‘Gabriela Tudor’ ofera posibilitati de pregatire profesionala la nivel european si contribuie la perfectionarea si motivarea managerilor culturali din Romania, aflati la inceput de drum.

Castigatorul primei Burse ‘Gabriela Tudor’ in Management Cultural a fost Corina Bucea, manager al Fabricii de Pensule din Cluj Napoca. Vizita Corinei in Marea Britanie a avut loc in perioada iunie-iulie 2010.

Urmatoarea Bursa ‘Gabriela Tudor’ se va derula in Marea Britanie in perioada iunie – iulie 2011. Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura: 30 octombrie 2010.
In 2011, pe langa bursa de patru saptamani in Marea Britanie, in valoare de 2500 de lire sterline, Fundatia Ratiu va acorda cinci burse speciale care vor consta intr-o vizita profesionala de o saptamana la Londra.

Bursele vor fi acordate pe baza selecţiei de dosare, realizate de catre o comisie formata din: Irina Cios (manager cultural şi curator Centrul Internaţional pentru Arta Contemporana), Petra Bischof (manager cultural, Programul Cultural Elveţian), Ghislaine Boddington (Creative Director, Body>Data>Space; mentorul castigatorului Bursei ‘Gabriela Tudor’), Corina Bucea (bursier Gabriela Tudor 2010), Ramona Mitrica (director Fundaţia Raţiu din Marea Britanie), Cosmin Manolescu (director executiv al Fundaţiei Gabriela Tudor). Domeniile de prioritate pentru anul 2011 sunt managementul artelor contemporane, sectorul cultural privat si politicile culturale.

Pentru detalii si obtinerea formularelor de candidatura, va rugam sa ne contactati prin e-mail la [email protected] , persoana de contact Cosmin Manolescu, sau sa consultati paginile de internet www.gabrielatudor.ro si www.ratiufamilyfoundation.com

Bursa ‘Gabriela Tudor’ este oferita de catre Fundatia Ratiu din Marea Britanie si
Fundatia Gabriela Tudor / United Experts, cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian in Romania.

Sustinut de Green Hours Jazz Cafe si IDILIS.