ELITE ART Club UNESCO (www.eliteart.org) devenit in aceasta luna reprezentantul exclusiv in Romania a Jeunesses Musicales International (www.jmi.net) – cea mai ampla organizatie neguvernamentala pentru tineri muzicieni din intreaga lume – aduce pentru prima oara in Romania conceptul IMAGINE Festival al JMI, sub denumirea Proms of Delight Music Fest (www.promsofdelight.ro).

Perioada de desfasurare va fi intre 14 – 15 august 2010, in Bucuresti – Arenele Romane.

Proms of Delight Music Fest se adreseaza trupelor si solistilor vocali cu varste cuprinse intre 12 si 25 de ani. Festivalul este o competitie live de interpretare muzicala, la care vor participa formatii si solisti pe genurile pop – rock, oferindu-le sansa de a castiga experienta si de a-si demonstra talentul, interpretand in fata unei audiente numeroase dar si a unui juriu profesionist, in conditii inalte de profesionalism (scena, sunet, lumini). Solistii si trupele selectate vor beneficia de masterclass-uri (gratuite) sub indrumarea unor artisti-profesori renumiti precum Cristi Gram – chitara (Phoenix), Crina Mardare-voce si Andrei Tudor – keyboards.

Pe parcursul festivalului vor sustine concerte si jam-sessionuri prestigioase trupe invitate din tara (The Marker) si strainatate, printre care si castigatoarele editiilor anterioare ale concursurilor IMAGINE Festivals din alte tari: Hada (Belgia), Norbert and friends, Beatrice Aurore and the Make – Belive Mimers, No Shave November (Suedia).

Hada

Atunci cand harpa clasica intalneste percutiile orientale si o voce calda, rezultatul este ceva ce nu ati dori sa ratati. Muzica pe care ei o compun este cu adevarat unica, si poate fi considerata un amestec intre jazz, muzica pop si muzica internationala. Pia si Simon va incanta cu ceva ce nu veti uita prea curand.

No shave November

Suntem o trupa indi-rock cu radacinile in Hslmstad, Suedia. Inspirati de muzica pop a anilor 60’, si muzica rock, incercam sa compunem piese atractive pentru toate varstele. Stilul muzicii noastre variaza de la pop soft si vesel la rock’n’roll nervos.

Norbert with friends

Norbert with friends este un cvintet din Suedia, cu influente indi-pop si jazz. Muzica usoara, inpreuna cu armonii dulci creeaza o dimensiune calma, plina de serenitate si liniste.

Nu ezita sa pocnesti din degete daca intrii in ritmul nostru, insa nu uita sa asculti si muzica. Ceea ce avem de spus este important.

Beatrice Aurore & The make Believe Mimers

A fost odata un clown micut care se numea Beatrice Aurore. Ea s-a imprietenit cu notele musicale internationale, si a inceput sa le scrie cantecele pentru a dansa pe ele. Intr-o zi, a avut o viziune: muzica sa avea nevoie de arome noi si minunate, si stia exact unde sa le gaseasca. Cunostea doua fete adorabile- Story si Bunnyboots- care ar putea sa o ajute sa-si indeplineasca visul. Impreuna au iesit din viata de zi cu zi, si au vizitat multe locuri extraordinare. Cand s-au intors din calatorie, erau schimbate. Machiajul alb deschis le scotea din tiparul tristei realitati, si zambetele lor inghetasera intr-o incruntare…

Componenta trupei cuprinde 3 fete din Suedia:

-Beatrice Aurore- Beatrice Londholm, pian/solist principal

-Story-Jenny Nordlöf, backing vocals

-Bunnyboots- Erica Hällström, backing vocals, acordeon

Castigatorii competitiei vor reprezenta Romania in cadrul competitiei internationale IMAGINE Festival din Belgia – Bruxelles si vor sustine recitaluri ca invitati in cadrul editiilor din Croatia si/sau Slovenia. Incepand cu 2011, Proms of Delight Music Fest va deveni festival international.

Intrarea este gratuita la toate evenimentele, atat concertele sustinute de catre trupele invitate la Arenele Romane, cat si jam-sessionurile din zona Lipscani.