Vernisajul expozitiei de fotografie Portrete pe stejari, semnata de Cosmin Bumbut, a avut loc loc sambata, 15 mai 2010, la ora 18.00, la Sinagoga din Bistrita. Expozitia contine fotografii facute de Cosmin Bumbut la actiunile desfasurate de asociatia Tasuleasa Social in ultimii cinci ani.

Fotograful Cosmin Bumbut este unul dintre voluntarii vechi ai asociatiei. El a participat la cele mai multe dintre proiectele Tasuleasa Social si a facut fotografii la actiunile de impadurire si de ecologizare desfasurate de aceasta. Expozitia contine portrete ale voluntarilor Tasuleasa Social, printre care se numara personalitati precum Marcel Iures sau Ada Milea.

Anul trecut, in luna octombrie, imaginile care fac parte din proiectul Portrete pe stejari au fost expuse pe copaci, in Padurea de Ses de la Orheiul Bistritei, in timpul unei actiuni de impadurire organizata de Tasuleasa Social. Vernisajul a fost urmat de un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu in fata a 300 de voluntari care au participat la impadurire. Proiectul Portrete pe stejari isi propune sa atraga atentia asupra efectului negativ al despaduririlor si al depozitarii deseurilor in natura.

Foto: Vlad Petri