Tema editiei cu numarul 1 este “Apetenta pentru firesc”. Am ales acest subiect pentru ca lucrurile care vin de la sine sunt naturale, firesti si benefice. Daca normalul reduce totul la norma, firescul se refera la fire, la structura si esenta. Miercuri 12 mai este vorba despre o societate care detine premisele unei intoarceri la firesc prin arta si cultura.

In aceasta directie, Madalina Rosca – Make a Point – a realizat un scurt metraj, plecand de la tema petrecerii, “coborand” in strada printre oameni si adresandu-le diverse intrebari. In plus, ApPAC a pregatit mai multe materiale vizuale si un happening artistic. Anuntam doar cu titlu sugestiv: puzzle interactiv, cu implicarea directa a publicului in proiect.

Si cum muzica sustine orice fel de petrecere, nici P.A.C. nu face exceptie, concerteaza trupa Grimus, iar Gojira garanteaza ca ne vom misca pe beat-urile sale pana noaptea tarziu.

Am invitat peste 400 de artisti si oameni de cultura la Petrecerea Artelor Contemporane si pentru editia viitoare ne mutam in aer liber pentru a creste numarul de participanti si a creste si mai mult familia ApPAC.

P.A.C. sustine si incurajeaza lectura, context in care, toti cei care vin la Silver Church in data de 12 mai, sunt rugati sa vina insotiti de cel putin o carte pentru proiectul „Orasul citeste – Lecturi Urbane”- Civika.ro.

Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane este o organizatie nonprofit care isi propune o agenda activa de evenimente si manifestari culturale menite sa promoveze artele contemporane, in general catre publicul larg, si in proiecte cu componenta sociala. Petrecerea Artelor a fost gandita ca un proiect recurent, periodic, o platforma de comunicare directa, nemijlocita, pentru artistii si oamenii de cultura din Romania, un spatiu de deschidere si schimb de experienta interdisciplinar.

Mai multe informatii despre conceptul petrecerii gasiti pe PetrecereaArtelor.ro

foto: Cristi Farcaş