Pop Art Workshop

(atelier teoretic si practic)

Sâmbătă 15 mai, ora 16:00 – 19:00

Loc: Haş Haş –  Coffee and Lounge

Str. Popa Tatu nr. 3
Pop Art Workshop este un atelier interactiv despre fenomenul pop art si influentele lui asupra arteimodeistilului de viata si design-ului anilor 50 si 60.

Workshopul va urmari prezentarea acestui moment special din istoria artei si il va lega de noul val de exprimare “pop” din arta si design-ul contemporan: neo-pop art.

Miscare revolutionara, pop art a redefinit criteriile artei si formele ei. Derivat din advertising, televiziune si ilustratia comerciala, pop art-ul a lasat o amprenta de stil inconfundabil asupra imaginilor fabricate in ultimii 60 de ani.

Vom urmari impreuna evolutia ideilor care au stat la baza acestei schimbari radicale in arta prin lucrarile lui Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Richard Hamilton si influenta lor asupra culturii urbane actuale prin transformarea ideilor pop art in street art, design vestimentar si publicitate in lucrarile lui Jeff Koons, Takashi Murakami si altii.

Mixul de arta va fi insotit de o parte practica a atelierului in care vom invata sa facem un portret in cel mai clasic stil pop: proiectarea modelului si pictarea portretului unui icon contemporan.

Despre workshop:

Workshopul va fi compus din doua partiPrima parte va fi prezentarea fenomenului artistic pop art si a continuarii lui mai tarzii: neo pop art. Sustinerea acestei prezentari este insotita de material vizual si de datele necesare pentru introducerea in tema propusa. Alaturi de fenomenul artistic, vom discuta influentele pop art in design si modapana in zilele noastre, astfel aceasta parte teoretica a atelierului isi propune sa puna in contextul culturii urbane actuale influenta pop art.

A doua parte a workshopului va consta dintr-o activitate practica, pictura in culori acrilice pe mediu solid. Vom recompune metoda lui Andy Warhol de a crea celebrul“portret pop art” prin trasarea unei imagini de tip fotografie in pictura.

Urban Lab pune la dispoziţie participanţilor materialele necesare iar toate obiectele confecţionate în atelierul Refashion devin proprietatea participanţilor.
Durata atelierului: 3h

Costul atelierului: 35 de lei

Înscrieri la adresa: [email protected]

Lector atelier: Mădălina Timofte