Un tablou de Camil Ressu, intitulat “Odihna modelului”, s-a vândut cu preţul de 48.000 de lei la o licitaţie organizată sâmbătă, la Bucureşti, de Casa Alis, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii casei de licitaţii.

“Odihna modelului” de Camil Ressu este un ulei pe carton, cu dimensiunile de 65×50 cm, semnat stânga jos în creion. Preţul de vânzare al tabloului – 48.000 de lei – a fost acelaşi cu preţul de pornire al lucrării.

O altă lucrare, “În aşteptare” de Nicolae N. Tonitza s-a vândut la aceeaşi licitaţie cu 39.000 de lei, preţul său de pornire. Lucrarea “În aşteptare” este un ulei pe carton, cu dimensiunile de 23×16 cm, semnat stânga jos cu negru.

Valoarea totală a lucrărilor vândute la licitaţia organizată, sâmbătă, la sediul Casei Alis de la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti, a fost de 169.340 de lei, potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii.

În licitaţie, au fost prezentate 87 de lucrări de pictură şi grafică, printre care şi tablouri semnate de Corneliu Baba – studiu pentru “Regele nebun”, Iosif Iser – “Balerina de la Folies Bergeres”, fiecare având un preţ de pornire de 80.000 de lei, Corneliu Michăilescu – “Prezicătoarele” (40.000 de lei) şi Samuel Mutzner – “Dansatoare orientală” (28.000 de lei). De asemenea, casa Alis a mai scos la licitaţie, sâmbătă, bijuterii, argintărie, sticlărie, sculpturi, ceasuri, icoane, mobilier şi alte piese – în total 162 de loturi.

Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii Alis, lucrările semnate de Corneliu Baba, Iosif Iser, Corneliu Michăilescu şi Samuel Mutzner nu au fost vândute.

Următoarea licitaţie a Casei Alis va fi organizată pe 15 mai.