Galeria MORA
va invita

joi, 13 mai, ora 19:00

la vernisajul expozitiei artistilor

Ruobing Wang (China/Singapore/ UK) si Sai Hua Kuan (Singapore/UK)

GREEN for SOMETHING

performance & instalatie
Expozitia poate fi vizitata pana pe 4 iunie
luni-vineri orele 11-17
sau cu programare la tel: 021 316 55 41

Verde – culoare, forma, sunet, obiect, ideologie, miscare…? Sau mai mult inca?

‘Green for Something’ combina o serie de obiecte verzi, adunate din cosuri de gunoi, cumparate din diverse targuri la “botul masinii” (car-boot sales), luate la schimb din magazine de gen sau primite de la prieteni, punand astfel in discutie viziunea simplista a ideologiei green, prin oferirea mai multor posibilitati de citire a culorii verde.

Expozitia pleaca de la cea prezentata anul trecut in Perugia, Italia, elementele sale fiind repozitionate in acord cu spatiul galeriei MORA si completate cu cateva elemente noi, apartinand culturii locale.

Expozitia celor doi artisti internationali va fi deschisa cu un performance sustinut de Ruobing Wang.

Nascuta in Chengdu, China, Ruobing Wang traieste si lucreaza in UK, china si Singapore. Este interesata de explorarea modului in care natura/mediul este o sursa de separare, o alternativa si un reflector care oglindeste lupta sociala, politica si culturala a oamenilor. Lucrarile ei se refera deseori la tensiunea dintre om si natura, cunoastere si putere. Ruobing lucreaza cu o paleta larga de expresii artistice, incluzand instalatie, fotografie, desen, film si sunet. Traieste si lucreaza in Chengdu, Singapore si Oxford.

Nascut intr-o familie din provincia chineza Hainan, Sai Hua Kuan traieste si lucreaza in UK si Singapore. Este interesat in explorarea vidului dinamic dintre spatiu si timp, deseori compus intr-o maniera jucausa, dar si aventuroasa. Sai Hua Kuan lucreaza cu o paleta larga de media, incluzand instalatie, sculptura, video, film, fotografie si performance.

Green for Something face parte din seria proiectelor expozitionale pe care vi le prezentam pe parcursul acestui an. Urmeaza alte lucrari de pictura, fotografie, instalatie, video, performance, create de artisti romani si internationali. Proiectele au fost selectate in urma Apelului lansat de Fundatia MORA in cursul anului 2009.
Programul expozitional MORA 2010 face parte din seria de programe dezvoltate in vederea sprijinirii artei si artistilor romani, prin asigurarea si acordarea de oportunitati, prin oferirea unui cadru de expunere si prin mijlocirea unui dialog intre expresii si practici artistice diferite, ca parte a scenei nationale si internationale.

Fundaţia MORA
Str. Grigore Mora nr.39
Sector 1 Bucureşti
www.fundatiamora.org
[email protected]
T: (004) 021 316 55 41
F: (004) 021 22 89 29