În ghearele morţii, pigmentul roşu aprig.

Santoka

La invitaţia Institutului Francez din Bucureşti, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) găzduieşte marţi, 20 aprilie, de la ora 20.00 spectacolul « LOSS – LAYERS ».

Proiectele « LOSS » et « LAYERS » scrutează situaţii de pierdere: a identităţii, a echilibrului şi a orientării, sau a controlului. Şi deşi rătăcirea survine din cauza unei lumi ostile, ea se interiorizează.

Cele două lupte se duc într-un timp subiectiv, care după caz se contractă sau se dilată. Una dintre ele accelerează constant, sub o presiune crescândă, pe când cealaltă este o încetinire aparentă a funcţiilor corpului, ca pentru a se lepăda de emoţiile care îl paralizează.

În aceste două solo-uri unde privirea ezită între iluzie şi realitate, se resimte absenţa unui reper al mişcării. Imaginea devine corp, şi aici intervine îndoiala şi se instalează confuzia, iar spectatorul trebuie să repereze detaliile infime dar esenţiale care îl supun la rândul lui rezistenţei sau acceptări unei debordări perpetue.

A.lter S.essio este o secţiune iniţiată în 1998 de Fabrice Planquette, care deţine direcţia artistică. Fiecare proiect este rezultatul unei munci de cercetare specifice, pluridisciplinare şi interactive.

Fabrice Planquette – direcţie artistică / creaţie sonoră / video / programare – dezvoltă,  în plus de proiecte muzicale experimentale, colaborări deschise cu artele scenei, poezie sonoră, instalaţii şi video. Începând cu 1997 a colaborat cu numeroase companii de teatru şi dans. Din 2007, în cadrul secţiunii A.lter S.essio, propune o serie de colaborări a unor artişti internaţionali. A fost laureatul Villa Kujoyama (Kyoto – Japon) în 2006 şi a locuit acolo câteva luni pentru realizarea unor obiecte sonore şi înregistrări video, în colaborare cu artişti japonezi. El a fost de altfel podul de legătură între coregrafii Yoko Higashino (compania Baby Q) şi Yum (ex. Sennichimae Aosora Dance Club). La propunerea organizatorilor evenimentului Nuit Blanche d’Amiens din 2007, a decis crearea spectacolului

« LOSS », cu artiştii Matthieu Levet şi Cécile Attagnant.

LOSS – LAYERS

O performanţă a A.lter S.essio

Concept, imagini, fond sonor, programare: Fabrice Planquette

Coregrafie, personaje, costume: Yum, Yoko Higashino

Interpretare: Yum

Desen: Matthieu Levet, Cécile Attagnant

Tehnică video, regie: Thierry Wilmort, Érik Lorré

Administrare, difuzare: Charlotte Auché

Producţie: Panem Et Circenses 2009

Parteneri: Panem Et Circenses – Maison de la Culture d’Amiens – Conseil Régional de Picardie –  Assecarm – Nuit Blanche Amiens – La Lune des Pirates – Fées d’Hiver – La Tannerie

#############

Preţul unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei/10 lei redus.

Biletele se achiziţionează de la sediul CNDB, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Rezervări se pot face la adresa de e-mail: [email protected]

###############

Parteneri media ai CNDB: 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultură, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, HipMag.ro, Modernism.ro