Intre 16 si 23 aprilie 2010 va invitam sa participati la o actiune de cartografiere poetica a orasului condusa de Razvan TUPA, poet si jurnalist din Bucuresti, drept parte a proiectului CHIOSC (http://chiosc.oberliht.com).

Dupa cum am vazut, istoria se poate schimba. Ba chiar se schimba in fiecare an vorbind despre aceleasi evenimente. Ceea ce ramine neschimbat sunt declaratiile de fiecare zi „din strada”, ceea ce spun inscriptiile din fata magazinelor, pe cladirile publice, in numele strazilor si cuvintele scrise pe pereti.

Aceste „declaratii” au capacitatea de a ne spune mai multe despre diferentele care exista in aceasta societate – ele reprezinta voci ale unor oameni, dar si ale unor institutii publice si private, brand-uri internationale, oameni care detin puterea laolalta cu artisti graficieni anonimi.

Pentru o viziune a realitatii unui Chisinau trait invitam scriitorii si artistii sa creeze si sa dezvolte o harta poetica a Chisinaului de astazi, un oras in care traditiile se intilnesc in limba si obiceiuri culturale.

ChisinEU este un proiect de investigatie poetica organizat de Asociatia Oberliht. Fiecare interventie in spatiului public are puterea sa reformuleze si sa reevalueze estetic topografia urbana de azi. Inscriptiile publice, firmele de pe strada si numele strazilor devin repere in constructii conceptuale personale si implica o utilizare a functiei poetice a limbajului in cel mai direct mod posibil.

Pana pe 14 aprilie 2010 va puteti inscrie la atelierul ChisinEU – INTERVENTII POETICE expediind un mesaj care sa contina insotit de citeva texte, CV si telefon de contact la urmatoarea adresa de email: vladimir@oberliht. org.md. Persoanele selectate este nevoie sa poata participa la cel putin 80% dintre activitatile planificate. Limba de lucru a atelierului va fi romana. Participarea este gratuita.

Mai multe detalii despre atelier aflati aici: http://www.poetica. rocultura. ro si aici: http://chiosc. oberliht. com.

Vladimir US

CHIOSC | director de proiect

http://oberliht.org.md/chiosc.html

Proiectul CHIOSC este realizat cu suportul financiar al Fundatiei Culturale Europene http://www.eurocult .org

Asociatia Tinerilor Plasticieni din Moldova “Oberliht”

Moldova Young Artists Association “Oberliht”

tel/fax: + (373 22) 286317

mob: + (373) 69 171010

email: vladimir@oberliht. org.md

. . . . . . . . . . .

http://idash.org/mailman/listinfo/oberlist

portal informational pentru arta si cultura din Moldova

information gateway for arts and culture from Moldova