Studioul de portret clasic FotoCabinet, condus de maestrul fotograf Eugen Ciocan, s-a redeschis cu o expoziţie-manifest: „Versus“. Mălăele, Pătruleasa şi Andreea Esca sunt câteva dintre personalităţile care au fost surprinse de aparatul de fotografiat printre ruinele Capitalei.

În 20 de ani de libertate, edilii Bucureştiului nu au reuşit să reconstituie un reper de bază: Centrul istoric. De la această idee a plecat realizatorul expoziţiei, Eugen Ciocan. În 50 de imagini cu aer melancolic, sepia sau colorate manual, înveşmântaţi după codurile eleganţei de odinioară, vedetele autohtone s-au expus în faţa aparatului de fotografiat, „cărând” în spate fundalul dezolant al Bucureştiului de azi.

Aurelian Temişan şi Monica Davidescu, Andreea Berecleanu şi Marcel Iureş s-au lăsat îmbrăcaţi şi fotografiaţi ca în perioada interbelică. Cuplul Gianina Corondan – Claudiu Bleonţ este surprins într-o scenă romantică, având ca fundal şantierul din centrul oraşului. Actorul Dan Puric apare căţărat pe nişte pubele. Lipsa pieţelor din Bucureşti este subliniată de imaginile cu Horia Brenciu şi colegii din bandulsău, făcându-şi loc printre maşinile din Piaţa George Enescu.

„Ne-am reunit pentru o idee, în durere. Pe toată lumea doare ceea ce se întâmplă cu oraşul acesta”, a explicat realizatorul imaginilor, Eugen Ciocan. Cele 50 de lucrări vor putea fi văzute până la 15 mai, în strada Lipscani 41.

mai multe pe adevarul.ro