Fundatia AltArt@Fabrica de Pensule, Sala Studio, etaj I
Joi, 8 aprilie 2010, ora 19.00


Invitati:
Mihai Pop  – curator/artist
Serban Tiganas – arhitect
Moderator: Szakáts István

Monumentul, prin definitie, aminteste. Ce, cui, cum, si de catre cine – au fost variabile care s-au alterat spectaculos intr-un arc istoric care se intinde de la Columna lui Traian pana la cea a lui Iancu. Ce fel de idealizari si ce fel de control impunem asupra memoriei noastre? Din perspectiva caror privilegii de putere, seculare sau laice? Pe cand o sa stea si la noi 2400 oameni cate o ora pe un soclu (vezi “One and Other” de Antony Gromley) oferind o alternativa la modul de productie si consum al monumentalului din Romania? Monumentele definesc noduri ale memoriei noastre colective, si de aceasta problema monumentelor e de fapt o problema de sanatate. Noi, aici la Cluj, cum mai suntem?

Zi de Zis este o serie de evenimente initiate de Fundatia AltArt pentru a stimula dezbaterea si participarea individuala in temele de interes public pentru societatea contemporana din Romania.
____________________
Locatie: Fabrica de Pensule, Cluj, Str Henri Barbusse 59-61
Organizator: Fundatia AltArt, [email protected], 0724 510 464

Proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE.