Vineri, 26 Martie, ora 19.00
Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei nr.16, sector 1, Bucuresti
www.pplus4.ro

Eveniment organizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac www.index-dvd. at, www.sixpackfilm. com

———— ——— ——— ——— ———

Programul 1:1 propune publicului o intalnire cu activitatea remarcabila a unor artisti romani si internationali cu practici similare, prezentati in tandem. Al treilea eveniment 1:1 este dedicat artistilor GETA BRATESCU si IVAN LADISLAV GALETA. Fiind conceput sub forma unor seri de proiectii de film si video, desfasurate o data pe luna in spatiul Centrului de Introspectie Vizuala, 1:1 aduce in prim plan lucrari de referinta pentru modul in care poate fi negociat raportul dintre arta, sfera publica si conditia individuala. Totodata, prin formatul sau, programul creioneaza o harta subiectiva a artei moderne si contemporane, unde anumite componente teoretice si vizuale se intalnesc sau, dimpotriva, se despart, extinzand cadrele de interpretare a creatiei acestor artisti.

GETA BRATESCU (n.1926, Ploiesti ) este o personalitate remarcabila a noii avangarde romanesti. Cu studii in literatura si filosofie, urmate in paralel cu cele in arta, Bratescu s-a format in contextul eterogen al anilor 40 si 50, acest lucru dovedindu-se a fi un factor esential in intelegerea recursului la anumite forme de exprimare artistica (cum ar fi desenul, colajul). Placerea serialitatii, a ludicului, actul complex de auto-examinare aduc practica Getei Bratescu in directia unui esentialism vizual si a intensificarii unei anumite calitati abstracte a artei sale.

Programul 1:1 prezinta: Atelierul (1978) si Earth Cake (1992).

IVAN LADISLAV GALETA (n.1947, Vinkovci , Croatia ) este o figura importanta a filmului experimental croat, performer si pedagog. A absolvit Scoala de Arte Aplicate (Sectia Grafica) in 1968, in 1970 Colegiul Pedagogic din Zagreb si in 1981 Facultatea de Arte (Sectia Pedagogie). A inceput sa lucreze initial cu filmul documentar, ca mai apoi sa exploreze limbajului cinematografic realizand experimente ce implicau denaturarea peliculei si a sunetului, dubla-expunere, decalajul temporal. Experimentele sale cinematografice sugereaza o dimensiune abstracta si includ trimiteri la filosofi, precum Pitagora si Platon, si au ca tema centrala relatia timpului si spatiului cu realitatea.

1:1 include filmele: TV Ping Pong (1976-1978), Two times in one space (1976-1984), Sfaira 1985-1895 (1984), Water Pulu 1869 1896 (1987-1988), Wal(l)zen (1989).

———— ——— ——— ——— ——— ——— ——— —–

Multumiri: Geta Bratescu si Karin Cervenka. Prezentarea Ivan Ladislav Galeta este posibila cu sprijinul Forumului Cultural Austriac si www.index-dvd. at.

Eveniment desfasurat in parteneriat cu UAP.

Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Sapte Seri, 9am , hipmag.ro, modernism.ro, WebPR, studentie.ro, feeder.ro, port.ro, veiozaarte.ro