Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) va invita la:
>> Seara de film Romeo Castellucci
Marti, 16 martie, ora 19.00, Sala Ronda

Dupa ce si-a încheiat studiile in arte plastice la Bologna, Romeo Castellucci a infiintat in 1980 alaturi de sora sa Claudia si sotia sa, dramaturgul Chiara Guidi, Societas Raffaello Sanzio, companie in cadrul careia a dezvoltat o arta scenica originala, la confluenta teatrului, muzicii, picturii, operei, artei video si mecanicii.
In anii ’90, a creat spectacole pornind de la texte clasice si epopei – Gilgamesh (1990), Hamlet (1992), Orestia (1997), Calatorie la capatul noptii (1998) si Iulius Caesar, dupa Shakespeare (2001). Apoi, a demarat un proiect de patru ani – Tragedia Endogonidia – un sistem de reprezentari ale lirismului suferintei.
Cu Purgatorio, artistul pune in scena expresiile cele mai secrete ale subconstientului. Credinta sa este ca Purgatoriul se afla in realul brut al vietii de zi cu zi, in activitatile cotidiene plictisitoare impuse asupra noastra de vocatia de sclavi ai rutinei, repetand constant aceleasi gesturi.
Paradiso incheie trilogia cu o instalatie intima prin care grupuri mici de spectatori sunt trimisi intr-o calatorie pentru gasirea paradisului.

intrare libera

>> Cvartet pentru o lavaliera
Marti, 16 martie, ora 19.00, la CENTRUL DE INTROSPECTIE VIZUALA BUCURESTI

Concept: Vava Stefanescu
Co-autori: Julien Trambouze (artist sonor), Carmen Cotofana, Mihaela Dancs, Farid Fairuz (dansatori)
Sponsor realizarea decorului: MAGNUM
Sponsor: Liternet
Proiect realizat cu sprijinul AFCN
Productie independenta 2008

«Cvartet pentru o lavaliera e un joc de-a irepetabilitatea actului existential. De fiecare data cand se gasesc inchisi intre cei patru pereti ai cabinei, cei trei dansatori refac un univers al tuturor posibilitatilor. Nimic nu e fixat, totul e compozitie ad hoc. Exista o permanenta tensiune a puterii inauntrul cabinei telefonice, a echilibrului intre genuri/sexe, forta fizica si morala, rezistenta la energia invadatoare a privirii «de dincolo». Tensiune al carei numitor comun e solidaritatea in izolare si care se prelungeste in afara zidului de sticla, in ochiul receptorului, condamnat la non-interventie. Iar sunetul se prelungeste insidios…»
(Iulia Popovici, Ziua, iunie 2008)

http://agenda.liternet.ro/cronici/cvartetpentruolavaliera.html
http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=cvartetpentruolavaliera

Centrul de Introspectie Vizuala se gaseste pe strada Biserica Enei, numarul 16, sector 1.

>> Miercurea lejera
Miercuri, 17 martie, ora 20.00, Sala Ronda

Fiecare miercuri e o premiera destinsa intr-un concentrat de prezent activ, care exista de fiecare data complet altfel. “Miercurea lejera” mizeaza pe forta de improvizatie care devine cu atit mai puternic performativa cu cit e legata de momentul in care dansatorii aleg sa se expuna fara perioade de reflectie, doar cu ce au in cap in acele minute. Prezenta dansatorilor si prezentul lor nemediat devine materialul lejer al fiecarei zile de miercuri.

Pentru propuneri scrieti la adresa de mail: [email protected]

intrare libera


>> Bun ramas! (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic*)
Joi 18 & Sambata 20 martie, ora 19.00, Sala Ronda

Farid Fairuz este parte consistenta a unui proiect de biografie fictionala in care limita fragila dintre discursuri personale si imaginare si constructia identitatilor multiple sunt chestionate intr-un demers care analizeaza spatiul public din Romania.
Mai multe referinte despre proiectul „Farid Fairuz” puteti gasi pe blogul inititulat „dati-l afara pe libanez!”, aflat la adresa http://faridfairuz.tumblr.com/ sau accesand (pentru limba engleza) http://bunramas.blogspot.com/.

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB înainte de începerea spectacolului.
Rezervari se pot face la adresa [email protected] fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervari prin e-mail în ziua reprezentatiilor.