In perioada 1 – 8 martie, la Sala Eforie a Cinematecii (Bucuresti) vor fi prezentate peliculele: “Sabrina” (1954), “Sa prinzi un hot/ To Catch A Thief” (1955), “Funny Face” (1957), “Creatoarea de modele/ The Designing Woman” (1957), “Mic dejun la Tiffany’s” (1961), “sapte ani de casnicie/ The Seven Year Itch” (1955) si “impuscatura/ Blowup” (1966).

Pe 3 martie, de la ora 17.30, la Cinema Studio va avea loc o masa rotunda despre realatia dintre moda si cinema, moderata de Magda Mihailescu, Stefan Antonescu si Doina Berchina. Dezbaterea va fi urmata de prezentarea a doua colectii, cu rochii de seara, semnate de Maria Constantinescu si Gabriela Vasilescu. La eveniment va participa si Svetlana Mihailescu, care semneaza costumele din filme precum “Morometii” (1988), “Balanta” (1992), “Filantropica” (2002) si “Calatoria lui Gruber” (2009).

Momentul de varf al festivalului il reprezinta un performing de costum, realizat de studenti de la Universitatea Nationala de Arte si de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), sub coordonarea profesorilor Unda Popp si Costin Anghel, spectacol ce va avea loc pe 4 martie, de la ora 20.00, la Cinema Studio. Invitati speciali la acest eveniment sunt designerii Sergiu Chihaia, care va prezenta colectia “Share Your Happiness”, si Adrian Oianu. Prezentarile vor fi urmate de proiectia filmului “Coco Chanel” (2009), in care Audrey Tautou o interpreteaza pe celebra creatoare de moda franceza, urmarita insa in prima parte a vietii.

Sala Eurocinema a Centrului “Tinerimea Romana” va gazdui, de asemenea, o prezentare de moda si proiectia peliculei “Coco Chanel”, pe 6 martie, de la ora 17.00.

Film Fashion Festival este organizat de UCIN, Asociatia Scenografilor si Asociatia Criticilor de Film, in colaborare cu Arhiva Nationala de Filme.

sursa: alternativ.ro