>>> Noi cursuri de dans contemporan la Centrul National al Dansului Bucuresti

In luna martie se organizeaza noi cursuri de dans contemporan la CNDB.

Profesorii ce vor conduce cursurile sunt: Carmen Cotofana si Farid Fairuz – module incepatori, Andreea Novac – modul intermediari, Madalina Dan – modul avansati si Andreea Belu – contact improvisation incepatori.

Modulele vor contine o serie de 6 intilniri ce se vor desfasura in lunile martie si aprilie 2010.

Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii. Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.

Plata cursurilor se face la sediul CNDB in zilele de incepere a cursurilor intre orele 17.00 -19.00.

Taxa pentru un modul (6 cursuri) este de 210 lei si se achita integral intr-o singura transa, inaintea inceperii cursurilor.

Detalii pe www.cndb.ro

>>> Spectacolul „OuiBaDa” creat de Gigi Caciuleanu revine pe scena Centrului National al Dansului Bucuresti

2 martie, ora 19.00, Sala Ronda

OuiBaDa

GIGI CACIULEANU ROMANIAN DANCE COMPANY

Scenografie: CORINA GRAMOSTEANU
Distributia: Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Ramona Barbulescu, Szasz Levente, Ana Pepine, Lelia Marcu, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu, Ioana Marchidan
Vizual: ALEXANDRU DANIEL APOSTOL
Lumini: ALIN POPA
Producator: Fundatia Art Production
Spectacol realizat cu sprijinul CNDB

OuiBaDa, mai mult decat un balet, este o piesa de teatru coregrafic.
Un stil conceput de Gigi Caciuleanu si pe care l-a dezvoltat in Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes; gen de dans pe care continua sa-l cultive actualmente la Santiago in calitatea sa de coregraf al Baletului National Chilian dar si ca artist invitat in Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.
La baza spectacolului sta balada nationala romaneasca Mioritza, poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamant la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica.
Avand ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiteaza timp de un spectacol un univers specific romanesc. Cel al unei tari europene finalmente foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Romanie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.
Muzica este un montaj de muzica pur romaneasca de ieri si de azi, mergand de la folclor pana la muzica cea mai tanara si actuala.
Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate.
100% romanesc, OuiBaDa nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. OuiBaDa este mai mult decat un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul…

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului. Rezervari se pot face la adresa [email protected] fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea org ani zatorilor. Nu se pot face rezervari prin e-mail in ziua reprezentatiilor.

>>> Miercurea lejera – idei afirmate performativ

Un concept de Maria Baroncea si Eduard Gabia
Produs de „Feldefel” Production si Centrul National al Dansului Bucuresti

3 martie, ora 20.00, Sala Ronda


“Miercurea lejera” propune un tip de spectacol in timp real, in care orice elaborare sau prestabilire este exclusa. In “Miercurea lejera” coregrafii vin cu laboratorul lor de preocupari si demersuri intime si il expun in fata celor dispusi sa participe la afirmatii si interogatii libere, lipsite de constringerile si stresul unui spectacol lucrat o perioada pentru a avea premiera intr-o anumita seara. Fiecare miercuri e o premiera destinsa intr-un concentrat de prezent activ, care exista de fiecare data complet altfel. “Miercurea lejera” mizeaza pe forta de improvizatie care devine cu atit mai puternic performativa cu cit e legata de momentul in care dansatorii aleg sa se expuna fara perioade de reflectie, doar cu ce au in cap in acele minute. Prezenta dansatorilor si prezentul lor nemediat devine materialul lejer al fiecarei zile de miercuri.

[email protected]

Intrare libera.

>>> Cooperativa Performativa – 6 si 7 martie, CNDB

6 martie, ora 19.00, Sala Ronda

>Activitate Extraterestra
Concept si interpretare: Alexandra Pirici
Costum, set design: Andrei Dinu
Spectacol realizat in cadrul proiectului “Cooperativa perfomativa” (co – productie Centrul National al Dansului Bucuresti si Administratia Fondului Cultural National)

>Fine tuning between me and the universe in a black box
O piesa de/cu: Eduard Gabia

Spectacol realizat in cadrul proiectului “Cooperativa perfomativa” (co – productie Centrul National al Dansului Bucuresti si Administratia Fondului Cultural National)

7 martie, ora 19.00, Sala Ronda

>Out of love for this beautiful title
Coregrafia si interpretarea: Iuliana Stoianescu
Spectacol realizat in cadrul proiectului “Cooperativa perfomativa (co – productie Centrul National al Dansului Bucuresti si Administratia Fondului Cultural National)

>A brave search of the ultimate reality
De: Florin Flueras
Cu: Florin Flueras, Maria Baroncea
Spectacol realizat in cadrul proiectului “Cooperativa perfomativa” (co – productie Centrul National al Dansului Bucuresti si Administratia Fondului Cultural National)
Cu sprijinul CAPa/deVIR si ArtLink

http://cooperativaperformativa.blogspot.com/

Pretul unui bilet pentru o seara (2 spectacole) este de 14 lei. Pretul unui bilet pentru un singur spectacol este de 10 lei/7 lei redus. Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului. Rezervari se pot face la adresa [email protected] fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervari prin e-mail in ziua reprezentatiilor.
Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, HotNews, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Hip Mag, Modernism.ro
—————————————————–
Centrul National al Dansului Bucuresti
TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2, etaj 3/4 (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 312 80 09
www.cndb