02022010_mtr_aniversare1Muzeul Taranului, infiintat la 5 februarie 1990, a preluat o cladire ocupata inca de exponatele comuniste ale Muzeului Partidului. Santierul din anii 1990 a indepartat urmele comuniste facand loc lucrului taranesc. Pentru prima data, obiectele comuniste revin in expozitia permanenta sub forma unor interventii care contrasteaza cu, sau dimpotriva, mimeaza obiectele taranesti. Intre santierul fondator de acum 20 de ani si santierul de restaurare care va incepe anul acesta, Muzeul Taranului Roman te invita sa redescoperi expozitia permanenta cautand urmele fostului – cu numele sau intreg – Muzeu de Istorie a Partidului Comunist, a Miscarii Revolutionare si Democratice din Romania.

La 20 de ani de la infiintare, Muzeul Taranului iti da de vizitat dar si de gandit. Daca ai ceva de spus despre cum vrei sa arate acest muzeu dupa urmatorul santier, vino vineri, 5 februarie 2010, ora 18:00, in Sala Irina Nicolau, la masa rotunda “Intre santiere”.

De asemenea, vino intre 5 si 12 februarie 2010 la Muzeul Taranului Roman si cauta obiectul de partid ascuns printre lucrurile taranului.

Intrarea este gratuita, iar cautarea iti va fi rasplatita.