02022010_maschereIntre 6 si 16 februarie, Carnavalul de la Venetia se dezvaluie si iti provoaca in acest an toate simturile. Fotograful Simion Buia il simte si-l prinde in obiectivul saul, de 6 ani incoace. Cele mai provocatoare, colorate sau misterioase masti de la Carnavalul de la Venetia 2009 pot fi admirate intre 6 si 20 februarie la ceainaria Carturesti, str. Arthur Verona 13-15. Expozitia de fotografie “Maschere di Venezia” se intampla a doua oara in Romania, sperand sa creeze o traditie in a oferi in aceeasi perioada cu celebra manifestatie din Venetia, un spectacol de culoare, mister si joc, de neimaginat.

Fotografiile capteaza cele mai interesante si provocatoare masti care au defilat anul trecut in Piazza San Marco sau pe alte alei misterioase ale orasului. Atmosfera de poveste este imposibil de replicat, dar fotograful Simion Buia incearca sa redea in tablourile sale spiritul si culoarea Carnavalului.

22 de fotografii vor prinde viata pe canvas, la dimensiuni generoase de 70 x 100 cm, inramate pe sasiu. Expozitia este cu vanzare, iar vernisajul are loc pe 8 februarie, la ora 19.00.

Simion Buia a fost recent distins cu premiul “Fotograful iti arata lumea” de catre Asociatia Jurnalistilor de Turism din Romania, fotograful Simion Buia este indragostit de calatorie si de oameni. Este specializat in fotografie de portret si calatorie. Portretizeaza actori, copii, personalitati literare si ale lumii de fashion. Karl Lagerfeld, Marlin Manson, Dita von Teese, dar si laureatii premiului Nobel pentru pace Gunter Grass si Kertesz Imre au fost imortalizati de Simion Buia.

Proiectul sau de suflet, care l-a motivat sa revina in Romania dupa 14 ani de profesat in Germania, este Actorii si fotograful (www.simionbuia.ro), insumand o serie de 111 portrete ale unor actori romani celebri.