vernisaj-paula-vasile-craioveanu“Maestri si discipoli”  seria expozitionala pe care galeria Goldart a dezvoltat-o  pe parcursul acestui an, reuneste lucrarile unui maestru recunoscut al plasticii românesti contemporane, veritabil „creator” de scoala, alaturi de cele ale unui „ucenic” al acestuia, devenit personalitate marcanta, cu o bineconturata fizionomie artistica.

A patra expozitie a programului ,, Maestrii si discipoli” va prezenta creatia profesorului Vasile Craioveanu si a pictoritei Paula Craioveanu, fiica domniei sale. Vernisajul va avea loc  in 03.12.2009, ora 18, in lobby-ul hotelului Athenee Palace Hilton, Str Episcopiei, nr 1-3.

Pictura maestrului Craioveanu juxtapune compozitiilor de conceptie monumentala vibratia cromatica si trairea tusei in care alterneaza pasta consistenta cu transparenta.

,,Am învatat sa pictez în atelierul tatalui meu.” marturiseste pictorita Paula Craioveanu.

Dupa o formare complexa, de arhitect si pictor, artista a gasit in pictura libertatea de exprimare maxima; artista abordeaza atat figurativul cat si abstractul , in fiecare gasind fatete ale personalitatii sale artistice.

Interioarele pictate de Paula Craioveanu ne conduc in spatii cu aspect interbelic, pe care amprenta timpului le transforma in refugii sigure pentru sensibilitatea si trairile artistei.

Imaginea plastica arata stapanirea perfecta a mijloacelor de expresie si fascinatia pentru perspectiva in respectul compozitiei clasice. Compozitiile abstracte ale artistei reflecta latura ludica a creatiei sale. Problematica  spatiilor, imbogatita de contrastele diferitelor medii, de la teluric la aerian, ofera spectacolul contrastelor vibrante intre suprafete bogate in pasta consistenta, aproape volumetrica si zone de transparenta. Artista creeaza noi spatii, in care perspectiva e abolita iar mijloacele de expresie au o vibratie aparte.

Va invitam sa va bucurati alaturi de noi de  picturia  maestrului Vasile Craioveanu si de cea a pictoritei Paula Craioveanu  in aceasta noua expozitie din ciclul “Maestri si discipoli” incepand cu seara de 03.12.2009, ora 17.