Joi, 3 decembrie, de la ora 19.00
Otherside (după colţ de Expirat)
Strada str. Brezoianu, nr. 4
Editia 114 din
Poeticile Cotidianului
Sezonul X
îți propune
Taușance & Residend Poet
+
Revista la PLIC cu Asociaţia Oberliht (Republica Moldova)

Seara de poetici se anunţă foarte încărcată. Tăuşance, poetul pentru care poezia se citeşte şi se spune şi nu se publică, Andrei Ruse, un scriitor pentru care poezia şi romanul ies de pe hârtie și agaţă zonele video și nu numai și o nouă revistă de la Chișinău vor fi în Otherside pentru a se întâlni cu publicul bucureştean.
Un eveniment prezentat de Răzvan Ţupa.
www.poetica.rocultura.ro

Revista la PLIC este cel mai nou proiect al Asociatiei Oberliht. Impreuna cu Asociaţia Hyde Park, Grupul literar Human Zone, Revista Tiuk si artişti din Republica Moldova, România, Croaţia şi Ucraina vă propunem cea mai proaspătă şi speram nonconformistă revistă din Republica Moldova.

Concept editorial : Dumitru CRUDU & Andreea TOMA
Concept grafic/design: Andrei GAMARŢ
Coordonator proiect/ilustraţii : Vladimir US
Redactori asociaţi: Andrei GAMARŢ, Diana IEPURE, Silvia MITRICIOAEI, Igor MOCANU, Cristiana RADU, Alexandru VAKULOVSKI, Mihail VAKULOVSKI, Sanda WATT

Revista la PLIC este o publicaţie cu caracter interdisciplinar şi experimental care îşi propune să reflecte tendinţele artistice şi literare ale tinerilor din Republica Moldova şi totodată să răspundă într-un mod potrivit cititorului tînăr.
La baza sa se află principiul partajării colective a cunoştinţelor şi experienţei atît de semnificative pentru formarea unui discurs critic în sînul unui sistem corupt în plină expansiune. Marcat de politici populiste, provocări şi abuzuri, acesta marginalizează din ce în ce mai mult rolul unor platforme publice de exprimare liberă şi comunicare, descurajînd atitudinea civică în favoarea inducerii unor atitudini caracteristice consumatorilor fideli şi obedienţi.
Revista la PLIC stimulează comunicarea între diverse grupuri de creatori dar şi între exponenţi ai altor domenii precum sînt sociologia, antropologia, arhitectura şi urbanismul, politologia, economia şi altele, insistînd pe rolul şi importanţa artei într-o societate multiculturală ce se confruntă cu provocările unei lumi din ce în ce mai globalizate.
Identificarea, punerea în discuţie şi vizualizarea creativă a unor procese sociale importante constituie centrul redacţional de atenţie, astfel încurajîndu-se luarea de poziţie şi atitudine activă din partea autorilor dar şi întelegerea artei în sensul activ, drept mediu, care ar fi capabil să producă scurt-circuite în cadrul unei societăţi fragmentate din punct de vedere politic şi subdezvoltate din punct de vedere economic, precum şi să provoace atenţia cititorului/publicului, oferindu-i noi piste şi perspective de interpretare a cotidianului.
Revista la PLIC nu este doar o publicaţie tipărită – ea se vrea un generator de evenimente (lansări, recitaluri, expoziţii, etc.) care vor permite publicului să participe la configurarea caracterului său.
Vladimir Us
http://www.oberliht.org.md