afis_0213165541-1Galeria MORA va invita la vernisajul proiectului de arta 021/316 55 41

pe 25 noiembrie, ora 18:30

Artist: Mara PATRICHE

Artisti invitati: Mihaela CIUSTEA si Marilena BURCEA

 021/316 55 41 este un colaj de imagini si instalatii care compun o lume intrinsec organica individului, care traieste printre lucruri si le adopta ca fiind parte din el. Se porneste de la recunoasterea familiarului unor forme, obiceiuri, stiluri de locuire care nu se confunda neaparat cu personalitatea individului, dar care, constient sau nu, fac parte din ea.

 Artistul observa existenta unei legaturi, a unei similitudini provenita din fonduri comune ale felului de locuire, o legatura ce se formeaza astfel intre indivizii din aceeasi patrie, apartinand unei aceleiasi culturi, proveniti din aceleasi radacini.

Proiectul  se construieste vizual pe combinatii si  franturi  de imagini, cu infinite posibilitati de recompunere, de alaturare. Proiectul imbuteliaza o senzatie, o emotie, o recunoastere.

Galeria devine acum spatiu de locuit, “camerele” sale delimitandu- se prin alaturarea (intr-o maniera surprinzatoare) de elemente familiare, obiecte personale colate, suprapuse, modificate, interpretate, reinventate.

021/316 55 41 e o compunere, o interpretare, nu o reconstituire. Artistul gazda, Mara Patriche si cei doi artisti invitati, Mihaela Ciustea si Marilena Burcea, asambleaza un spatiu comun, un spatiu de locuit, un spatiu profund uman. Proiectul nu intentioneaza sublinierea unei lumi din trecut si nici a unui anumit tip de locuire sau vietuire. Nu se subliniaza traditionalul, ci comunul, familiarul. Artistii cauta locuri, obiecte, obiceiuri usor reconoscibile vizual, care implinesc „formula” familiarului si a trasmisibilului (prin natie, familie, vecini, prieteni etc).

In viziunea Marei Patriche, numarul de telefon este ca o usa catre o casa, o casa recompusa intr-o maniera neasteptata in expozitia deschisa la MORA in aceasta luna.

Numarul de telefon declanseaza un atasament emotional pentru artist, vizualizarea sa se construieste prin identificarea cu o persoana anume, cu o individualitate, ca un fel de al doilea sau nume. In general, alegem sa nu ne schimbam numarul de telefon, el ajunge sa faca parte din noi ca o caracteristica esentiala si la un moment dat intrinseca, desi este in sine doar un mijloc de comunicare, intermediaza legatura individului cu exteriorul sau, cu ceilalti.

 

Va invitam sa apelati 021/316 55 41

pana pe 18 decembrie, in fiecare zi a saptamanii intre orele 11:00 si 18:00 la

Galeria MORA

Str. Grigore Mora, nr. 39

sector 1, Bucuresti

zona statia de metrou Aviatorilor