Stim ca nu-ti mai lipsea inca un concurs!

Dar daca totusi faci parte din acea categorie speciala a acelora care au concurenta globulelor albe cu cele rosii in sange, ori a vanatorilor de promotii, ori pur si simplu esti talentat dar ti-o spun inca prea putini, iata momentul de a iesi din garaj.

Trimite-ne o fotografie sau cateva, cu o situatie demna de o pagina de istorie, de la burta calului unei statui ecvestre! Regulamentul mai jos. Adresa de contact: [email protected]

39otdpdiFoto: Zacuska Sensual

1. Cea mai buna fotografie va fi premiata cu un video profil dedicat autorului ei ce va fi inclus pe DVD-ul “10 minute de celebritate, 100 de creativi contemporani” si cu o colectie a operelor complete ale celei mai rasfoite reviste din Romania – Plai cu Boi

concurs

2. Toate fotografiile vor fi publicate.

coaecai2

(sugestie de prezentare, foto: Calin Petrar)

3. Oricum vei avea mai multe de castigat decat de pierdut!

Toatea astea pentru ca: Istoria Romaniei este plina de maciuci sculptate, cioplite sau modelate. Sculptorii s-au intrecut in a reprezenta figurile istorice ale neamului, de la Stefan cel Mare la Mihai Viteazu. Urcate pe socluri impunatoare statuile ecvestre presupun o stiinta aplicata a regulilor perspectivei accelerate la dimensiuni impunatoare. Ca regula generala, pentru a nu parea liliputani, din cauza unghiului de privire de jos in sus, staturile calaretilor sunt invers supradimensionate. Si anume pe cat perspectiva e mai accelerata pe atat capul, trupul si picioarele sunt mai gigantesti si disproportionate, daca ar fi privite din plan orizontal, fara unghiul fortat al soclului.

Insa privite de la piciorul soclului, toate aceste statui au un subiect departe de cel istoric. Monotonia de la burta calului este zdruncinata de cele mai multe ori de generoase reprezentari ale organelor sexuale ale calului. Si, pentru a sustine virilitatea figurilor istorice, acestia calaresc armasari si nu iepe.

Cantitati impresionante de bronz sunt folosite pentru a desavarsi intrecerea sculptorilor in reprezentarea stilizata ori realista a podoabei genitale a Primului Cal. (un fel de Air Force One al timpului trecut). Tunnat si cu hamuri din cele mai scumpe (geante de aluminiu) bolidul dintre picioarele calului devine cea mai vizibila piesa sculpturala a unei statui ecvestre. Nu de multe ori turistii care se fotografiaza cu un asemenea monument risca ca nepoteii lor sa descopere frumusetea pornografiei avant la lettere.