ilbGaleria de arta MORA

organizeaza

CURS DE ARTA PENTRU COPII

cu varste cuprinse intre 5 -11 ani

14 noiembrie – 13 decembrie

POVESTI DE IARNA DECUPATE

Un curs de arta prin care imaginatia copiilor va patrunde in lumea magica a sarbatorilor, a obiceiurilor iernii si a povestilor de la gura sobei.

Povestile sarbatorilor de iarna, originea si specificul celor mai populare traditii legate de acestea, Mos Craciun, Bradul sau Mos Nicolae vor fi, pe parcursul a 5 saptamani, sursa de inspiratie pentru o serie de obiecte decorative unice, interpretari individuale ale unor simboluri clasice, precum Sorcova, Steaua, a unora mai recente, dar si crearea de elemente noi.

Pe durata cursului, copiii se vor familiariza cu diverse tehnici artistice, de la desen in penita si pictura pana la colaj, modelaj sau papier mache. Acest curs stimuleaza si dezvolta creativitatea artistica a copiilor, invatandu-i sa lucreze cu materiale diferite si pe diverse texturi.

Pe langa acestea, copiii vor afla despre traditiile legate de colinde si colindatori, de impodobirea bradului sau a casei si vor compune scurte scrisori si poezii, utilizandu-le ca mijloace artistice de decoratie.

Cursul are si o finalitate concreta, copiii avand la sfarsit, realizate chiar de catre ei, cateva lucrari unicat, ce pot deveni obiecte decorative, suveniruri sau cadouri pentru cei dragi.

Cursul cuprinde 2 grupe si este alcatuit din 5 sedinte a cate 2 ore, incepand cu data de 14 (sambata) si, respectiv, 15 noiembrie (duminica), intre orele 10 – 12, cu o pauza de 15 min.

Inscrierile se fac pana pe data de 13 noiembrie

la telefon  0734 537 721

                  021 316 55 41 (intre orele 10:30 – 17:00)

sau in scris la adresa de e-mail:

[email protected]

Costul cursului, care include materialele folosite, este de 200 RON.

Cursul este organizat astfel incat sa:

  • dezvolte imaginatia, spontaneitatea, creativitatea;
  • incurajeze comunicarea si lucrul in echipa;
  • faciliteze deprinderea unor abilitati si tehnici de exprimare artistica (desen, culoare, colaj, papier mache etc.);
  • ilustreze posibilitatile de folosire creativa a unor materiale diverse (noi si reciclabile), existente de obicei in mediul apropiat;
  • determine satisfactia realizarii unei lucrari finite si implicit cresterea increderii in sine.

Predarea cursului se face de catre artisti tineri, absolventi ai Universitatii de Arta Bucuresti, cu pregatire pedagogica.

Materialele necesare desfasurarii cursului (cu exceptia celor care tin de individualitatea fiecarui copil) sunt puse la dispozitie de galeria MORA.

Parintii au obligatia sa aduca si sa ia copiii de la galerie la orele stabilite, sa completeze un formular cu informatii despre copii (alergii, sensibilitati) si sa isi dea sau nu acordul pentru fotografierea copilului in timpul cursurilor.

Galeria MORA ofera apa plata si ceai de fructe. Copiii sunt rugati sa nu vina cu bauturi carbogazoase. Este indicat sa isi aduca o mica gustare.

 Galeria MORA

021 316 55 41

[email protected]

www.ilovebucharest.org

Str. Grigore Mora nr. 39

(langa statia de metrou Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle)

Cauta pe harta.