statuie_spiru_haret3Este binecunoscut faptul ca in Bucuresti poluarea isi face de cap, fiind intretinuta de numerosi factori sufocanti. Cele mai recente victime sunt cateva statui din capitala. Intr-un demers de salvare a lor, acestea au fost dotate cu masti de gaz.

Statuile lui Ion Heliade Radulescu, Gheorghe Lazar, Mihai Viteazul, Alexandru Lahovari, Mihail Kogalniceanu, Spiru Haret, C.A. Rosetti si Lupoaica cu pui vor purta, timp de doua saptamani, masti de gaz.

Initiativa “Cu mastile curate” apartine Academiei Catavencu si Asociatiei Environ care incearca pe aceasta cale sa sublinieze cat de periculoasa este poluarea pentru sanatate. 

Proiectul “Cu mastile curate” este gandit in spiritul campaniei “Saptamana Mobilitatii Europene”, o actiune prin care oamenii sunt incurajati sa utilizeze mai putin masinile personale si sa apeleze la metode alternative de deplasare. Prin acest demers european se trage un semnal de alarma cu privire la efectele nocive pe care noxele emise de numarul mare de autoturisme din trafic il au asupra sanatatii.

Articol de Ana-Maria Tomescu

Sursa iqads.ro

Andrei Ionita completeaza: “lansata de Academia Catavencu, dupa o idee de Daniel Knorr…”

1227625582