monuments_liliana_basarab_02Miss /Mister NORMALITATE

Liliana BASARAB
Rahova Bucuresti, Romania / Septembrie 2009
www.monuments-for-concepts.com

”Aria mea de interes implica cercetarea reciclarii permanente a simbolurilor, modul in care concepte abstracte sunt transpuse visual, precum si mecanismele care contribuie la transformarea acestora.
Ca punct de plecare al acestui proiect este reprezentarea simbolica a Statului Francez, Marianne. Incepand cu 1969 Marianne isi schimba infatisarea odata la cativa ani. Primarii oraselor franceze sunt invitati sa voteze personalitati care pot intruchipa esenta Statului Francez, actrite, top modele faimoase sau cantarete printre ele figurind Catherine Deneauve, Mireille Mathieux, Brigitte Bardot, Laeticia Casta, cea de momentul actual fiind Evelyne Thomas (gazda unui talk show popular in Franta).
Avand aceasta premisa urmaresc sa preiau regulile acestui joc si invit vizitatorii sa participe activ in construirea proiectului, sa identifice trasaturile celor care din punctul lor de vedere reprezinta conceptul de NORMALITATE.
Incepand cu data de 5 Septembrie si pana pe data de 20 Septembrie vizitatorii pot vota si in functie de voturile vizitatorilor, « castigatorii » vor fi imortalizati intr-o sculptura. ”

Proiect de Liliana Basarab in cadrul Programului de rezidente Bucuresti organizat de CIAC- Centrul International pentru Arta Contemporana – Bucuresti, în parteneriat cu The Ark realizat cu sprijinul AFCN-Administratiei Fondului Cultural National