alex

09.09 – 10.10.2009 
Opening: 09.09.2009, 7 pm
IVAN Gallery
Maria Rosetti 53
2nd district,
Bucharest,RO
tel:+40 721261242
www.ivangallery.com

Realizat in 1999, filmul “Boys don’t cry” castiga peste 41 de premii, printre care si Oscar pentru cea mai buna interpretare feminina. Un film independent ce spune o poveste inspirata din realitate, aparent banala, dar extrem de dureroasa, despre identitate si a fi asa cum simti, nu asa cum ti se spune ca trebuie sa fii.

Amintind de aceasta poveste, si parca desprins din ea, nici subiectul picturilor lui Dragos Badita nu pare sa aibe nimic iesit din comun. “Figurile din portrete sunt cu noi, dar nu sunt cu adevarat prezente.Sunt introspective si evanescente – linistea chipului lor contrasteaza cu lumea de emotii prin care trec.Corespondentel e pe care am vrut sa le fac intre viata interioara si elementele naturii, ca si in poezia simbolista, arata natura misterioasa a sentimentelor in general.Expozitia este o incercare de a privi oamenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce li se intampla ori pentru contextul in care se afla.” Seria de picturi este completata de video-ul “Breath”, prezentele feminine din portrete “invadand” cu respiratia lor spatiul galeriei.

Dragos Badita (n. 1987),originar din Tg-Jiu traieste si lucreaza la Cluj; a absolvit Universitatea de Arte din Cluj in 2009 si a participat in timpul facultatii la diverse expozitii de grup, printre care: “Europa Artium”/Cluj, “Passport”/Athena, “Manifesto”/Cluj, “Samuel Brukenthal’s Guests’/Avrig. De asemenea, in acelasi timp cu expozitia de la Galeria Ivan, Dragos Badita participa la expozitia “Only Cowards Die Without Having Fun”, curator Anca Mihulet,organizata de CIAC (8-14 septembrie).

Expozitia “Breath” ramane deschisa pana in 10 octombrie si poate fi vizitata miercuri-vineri 16-20, sau sambata 14-18. Persoana de contact: Marian Ivan/0721261242