gtudorFundatia Gabriela Tudor, Bucuresti in parteneriat cu Fundatia Ratiu, Londra lanseaza in memoria Gabrielei Tudor o bursa anuala in managment cultural, menita sa ofere oportunitati de perfectionare profesionala la nivel european.

Disparuta, prea curand, in ianuarie 2009, Gabriela Tudor a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea scenei artistice romanesti prin initiativele si proiectele realizate si  prin sprijinul direct acordat artistilor si organizatiilor culturale. Ca director al Fundatiei Pro Helvetia in Romania, in perioada 1999 – 2008 (ulterior Programul Cultural Elvetian in Romania), a contribuit la promovarea si realizarea unor proiecte inovatoare in toate domeniile artistice. A initiat programe de rezidente si schimburi artistice, a incurajat scena de arta contemporana independenta, productia de spectacole si a sprijinit organizarea de festivaluri de dans, muzica, teatru, arte vizuale si film. In 2007 a fondat si a pus bazele „United Experts”, marca de calitate menita sa ofere servicii de coaching si consultanta culturala, al carui director a fost pana la trecerea in nefiinta.

Aceasta bursa isi propune sa pastreze vie memoria Gabrielei Tudor, unul din putinii manageri culturali vizionari din Romania si in acelasi timp sa contribuie la perfectionarea si motivarea managerilor culturali din Romania la inceput de drum.

Bursa in valoare de 3500 £ se va acorda anual si va consta intr-un stagiu de sase saptamani in Marea Britanie avand urmatoarea structura:

– doua saptamani de stagiu in cadrul Festivalului Filmului Romanesc de la Londra organizat de Fundatia Ratiu;

– un internship intr-o organizatie culturala britanica sau un proiect de dezvoltare profesionala propriu derulat la Londra (vizita la diferite institutii si organizatii culturale, reperaj etc);

– un curs / stagiu de formare profesionala in management cultural cu durata maxima de 2 saptamani.

Ghislaine Boddington, manager cultural cu larga experienta in derularea de proiecte culturale internationale, va fi mentorul bursierului pe perioada intregului stagiu in Marea Britanie.

Valoarea bursei va acoperi costul biletelor de avion Bucuresti – Londra – Bucuresti si a transportului local in Marea Britanie, cazarea pe perioada bursei, diurna bursierului, buget pentru bilete la spectacole, filme, intrari la muzee si expozitii, costul unui curs de management cultural cu durata maxima de 14 zile precum si o suma de 500 £, aflata la dispozitia bursierului, destinata achizitionarii de echipamente (laptop, camera digitala) sau carti de specialitate.

Bursierul va beneficia si de consultanta gratuita pentru implementarea unui proiect cultural in anul 2010 acordata de United Experts.

Perioada

Bursa se va derula in Marea Britanie in perioada ianuarie – iulie 2010.

Cerinte

– Buna cunoastere a limbii engleze

– Inalta motivatie si angajament din partea beneficiarului

– Obligatia la finalul bursei de a activa cel putin un an in sectorul cultural dinRomania .

Procedura de candidatura

Cei interesati sunt invitati sa completeze si sa trimita electronic la adresa de email bursa [AT] gabrielatudor [DOT] ro, dosarul de participare in limba engleza, care trebuie sa contina:

– formular de participare,

– scrisoare de intentie,

– scrisoare de recomandare,

– curriculum vitae.

Orice alte materiale de prezentare a proiectelor realizate si/sau a organizatiei in cadrul careia activeaza sunt binevenite.

Data limita:  10 septembrie 2009

Procedura de selectie

Anual se va acorda o singura bursa, pe baza selectiei de dosare, realizate de catre o comisie formata din: Irina Cios (manager cultural si curator Centrul International pentru Arta Contemporana), Petra Bischof (manager cultural, Programul Cultural Elvetian), Ramona Mitrica (director Fundatia Ratiu din Marea Britanie) si Cosmin Manolescu (director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor).

 Castigatorul primei burse Gabriela Tudor va fi invitat sa participe la lansarea oficiala a bursei in management cultural, care va avea loc in data de 8 octombrie 2009 la Londra, la sediul Fundatiei Ratiu.

 Bursa Gabriela Tudor este oferita de catre Fundatia Ratiu din Marea Britanie si United Experts cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian. Fondul destinat bursei Gabriela Tudor provine si din donatii facute de catre Voicu Radescu si Green Hours 22, Carmen Vioreanu, Irina Barbalata, Miki Braniste, Ioan si Liana Tugearu, Dan Bartha. Doina Barbu, Fundatia AltArt, Elisa Fuchs, Helene Kuendig, Urs Stussi, Ina Boesch, Christine Masserey, Thomas Stauffer, Walo Landolf, Petra Bischof, Virgil Margineanu, Thomas Kugler, Natalia Volchenko, Vlad Tudor, Radu Boureanu, Thierry Dumas, Damiano Foa si Oracle Network of European cultural managers.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati pagina de internet www.gabrielatudor. ro  sau sa ne contactati prin e-mail la bursa [AT] gabrielatudor [DOT] ro, persoana de contact Cosmin Manolescu.