afis-expozitie-acasaVernisajul va avea loc marti 21iulie, ora 18.00 la galeriile Cupola Iasi.
Organizatori: Uniunea Artistilor Plastici Iasi
Coordonator proiect: Ciobanu Claudiu

Artisti Participanti: Alupopanu Eugen, Borhan Sabina, Botez Marinela, Ciobanu Claudiu, Costea Claudia, Crasmaru Adrian, Gheorghita-Vornicu Elena, Nicolaev Miruna, Padurariu Petru, Tarasi Mihai.

Proiectul se vrea a fi o expozitie de pictură actuala, conceputa de un grup de tineri artisti ce au urmarit să definească termenul de “acasă” prin propunerea unui proiect artistic ce va evidenţia pe de o parte prezenţa anumitor spatii, locaţii sau lipsa lor, si importanta sentimentului de “acasa”.

Pe marginea acestui concept cei 10 artisti au pregatit lucrari cu privire la “loc” ca spaţiu prezent şi definitoriu văzut ca “acasa” drept identitate natională sau identitate intr-un context social(familie,prieteni etc.)

“Locul” înteles în termen general face referire la o grupare de idei despre identitate din punct de vedere geografic cum ar fi, urbanism, peisagistică, sau din punct de vedere psihologic adică mediul social. 

Demersul artistilor urmareste identificarea unor identitati locale fie ele deja existente, sau descoperirea de noi identitati.

“Acasă” poate fi privit din două perspective:

1.Cea individuală, privată în relaţia cu persoane familiare, în care direcţia de abordare se canalizează pe “acasă” ca zona privată, placută, afectivă, ideatică.

2.Problematica identitatii nationale în care acasă este văzut ca identitate: bloc, strada, oras, tara.

Autorii proiectului si-au propus sa ofere publicului in special tinerilor, o viziune asupra contextului actual, in care libera exprimare a opiniei prin intermediul artei vizuale, poate comunica un mesaj mult mai onest decat alte medii.

Expozitia va fi deschisa pana pe data de 30 iulie 2009

detalii despre proiect aici: www.acasa-project.blogspot.com