sibiu“Descriptio”, Contemporary Art Gallery of National Brukenthal Museum, Sibiu, Romania
(26.06.2009 – 14.07.2009)- curator: Liviana Dan (www.brukenthalmuseum.ro)

Proiectul DESCRIPTIO mizeaza pe formula instalatie/obiect/video, ca un concept legat de latura descriptiva a mecanismelor care stau la baza producerii si intelegerii unui obiect artistic.
DESCRIPTIO este o privire in amanunt a detaliilor rezultatelor care decurg din plasarea unui obiect intr-un mediu optim creat pentru a-i pune in valoare aspectele mai putin vizibile a la prima. Fie ca este vorba despre obiecte semitransparente, o placa de xilogravura, un obiect luminos imprimat sau o descriere cu ajutorul sunetului a unui interval, proiectul a fost gandit ca o interventie site specific in care fiecare element este in acelasi timp autonom cat si integrat unui principiu unitar.
Ma intereseaza descrierea prin mijloace simple a unui fenomen mai mult fizic/stiintific decat afectiv in care elementele care ajuta la descrierea obiectelor apartin materiei subtile: lumina, unda sonora, imaterialitatea imaginii prin proiectie si transfer.
Obiectul gravat este suportul unei imagini ulterior preluata si transferata pe un alt suport, aici imaginea este trecuta pe suport digital prin scanare pentru a pune in evidenta aspectele descriptive vizibile doar prin efectul de lupa.