O expoziţie 100 % originală: “Cloud Factory” – Comunitatea handmade din vestul ţării îşi face cunoscută arta

Timişoara. În ziua de 19 decembrie 2008 are loc cea de-a doua expozitie din partea de vest a ţării dedicată obiectelor lucrate de mână. O serie de creatori independenţi s-au reunit sub numele de Cloud Factory pentru a promova arta handmade.

Ana-Maria Teodorescu şi Manuela Marchiş au strâns creatorii locali de produse handmade într-o singură comunitate. Cloud Factory este prima lor ocazie de a-şi prezenta public creaţiile şi tehnicile. Mărgele pictate, cercei fistichii, genţi şi haine îndrăzneţe, cutii colorate şi piese decorative fac obiectul unui eveniment unicat pentru Timişoara.

Cafeneaua culturala Aethernativ in colaborare cu Clouds Factory va invita la un pahar de vin in curtea interioara de pe Str Marasesti,deja cunoscuta pentru ambianta familiara.Cloud Factory propune timişorenilor o expozitie inedită de creaţii handmade şi workshop-uri pentru cei interesaţi să-şi stimuleze latura creatoare.

“Dorim să aducem în actualitate produsele unicat, create manual cu migală şi imaginaţie. Vrem să dezvăluim şi celorlalţi secretele meşteşugului nostru şi să-i inspirăm să-şi descopere creativitatea”, declară Ana-Maria Teodorescu, una dintre iniţiatoarele Cloud Factory.

In ziua de 19 decembrie,incepand cu orele 14 se vor desfăşura workshop-uri de pictură pe sticle de vin si borcane concepute ca si decor pentru masa de sarbatori, pe bile reciclate din lemn si modalitati de impachetare a cadouriilor in stil japonez din material textil. Evenimentul are şi o puternică componentă ecologică, promovând reciclarea prin reutilizare. O bună parte din artişti recuperează materiale vechi şi le integrează în operele lor, conferindu-le astfel o nouă utilitate.

Cloud Factory este o mişcare anti-uniformizare care oferă soluţii originale pentru un stil de viaţă modern. Artistii s-au adunat în jurul ideii că fiecare persoană este unică şi merită produse unicat prin care să-şi exprime personalitatea. Expoziţia, face parte dintr-o serie de manifestări care urmăreşte să promoveze comunitatea handmade din vestul ţării, să o aducă în atenţia celor care apreciază frumosul şi originalitatea şi le gasesc tot mai rar în jur
Cu prietenie,

Aethernativ in colaborare cu
Cloud Factory
Mobil: +40 724 108 787
E-mail: [email protected]
Site: www.clouds-factory.blogspot.com