Invitatie Salonul Mic Bucuresti, desen – pictura editia a II-a, 2008

IONUT THEODOR BARBU (absolvent pictura 1997, UNA), va invita sa participati la urmatoarea expozitie:

Propunere Cadru pentru Proiecte ale Salonul Mic Bucuresti
Diversificarea proiectelor expozitionale, atat prin forma cat si prin continut, impunea aparitia acestei propuneri ca eveniment in oferta Bucurestiului.
Acesta reprezinta o necesitate în sensul de a completa o zona putin reprezentata, adica, folosirea unei suprafete de lucru de mici dimensiuni.
Dimensiunea redusa presupune o abordare adecvata, pornind de la ideea ca o lucrare mica nu este o lucrare mare micsorata.
In cadrul Salonului va exista anual o propunere-provocare printr-un subiect incitant.
Se doreste ca în timp, prin consecventa si calitate, Salonul Mic Bucuresti sa devina un reper în catalogul expozitional al Capitalei.


Editia I, 2007, Picto Brand.RO (16 martie – 1 aprilie 2007, Galeria NIT, Bucuresti)
Editia a II- a, 2008, Sectiuni (13- 27 octombrie 2008, Galeria Caminul Artei-Etaj)


SMB2
Salonul Mic Bucuresti, editia a II-a, Galeria Caminul Artei
13 – 27 octombrie 2008
SECTIUNI
Relatia interior – exterior poate fi evidentiata prin sectiune.Sectiunea, ca efect ( natural sau provocat) obtinut prin taiere, rupere, presiune, explozie, etc., ne dezvaluie partea interna, ascunsa, a obiectelor, fiintelor, structurior naturale, formelor imaginare. Directia longitudinala, transversala, oblica sau oarecare, a suprafetei sectionate poate sa cuprinda limitele formei sau numai un detaliu. Prin aceasta incursiune, cu ajutorul sectiunii, nevazutul ne dezvaluie o lume alcatuita de legile functionale ale naturii sau dimpotriva, o lume imaginara, fantastica. Structura interna poate sa nu influenteze vizibil forma exterioara. Se poate porni de la experienta personalizata a studiului, sau obiectul, fiinta, structura, supusa analizei plastice sa fie imaginara. In anumite cazuri, transparenta, fragilitatea exteriorului, ne invita sa exploram internul, ne faciliteaza anticipativ o imagine care se va descoperii complet sau partial printr-o metoa si
o directie a sectiunii. Suprafata exterioara poate fi o carapace ermetica, un camuflaj care sa ascunda un ceva conspirativ. Opozant, o semnalizare agresiva prin culoare, desen sau mesaj, ne invita / ne siluieste sa intram in contact cu un continut expansiv/ auto-de-conspirativ.Este posibil ca prin sectionare sa descoperim o relatie de existenta armonioasa sau de co-existenta antagonica intre exteriorul protector (sau nu) si interiorul functional, ambigu, utopic, etc.
Curator,
Ionut – Theodor Barbu

Regulament
Locatia: Galeria Caminul Artei – etaj
Perioada: 13 – 27 octombrie 2008
Participanti: membrii UAP Filiala Bucuresti (indiferent de sectie), studenti în anii de master ai Universitatii de Arta Bucuresti (indiferent de sectie).
Tehnica si suportul: liberă alegere
Dimensiune maxima: latura mare 45 cm. (cu tot cu rama, dupa caz), maxim 4 lucrari (desen si pictura, desen sau pictura)
Taxa de participare pentru toti expozantii: 20 RON se va achita atunci cand se depun lucrarile. Fiecare participant va primi un CD care va contine: afisul, lista cu toti participantii, foto după toate lucrările si foto de la vernisaj. De asemenea, din aceeasi sumă se vor face afisul, invitatiile si protocolul.
Membrii juriului: Ciprian Paleologu, Lisandru Neamtu, Ionut Barbu
Toate lucrarile vor fi supuse jurizarii (lucrarile declarate respinse, vor fi expuse sub aceasta titulatura)
Calendar:
Primirea lucrărilor: joi 02 oct, joi 09 oct, intre orele 12-18 si vineri 10 oct. , intre orele 15-18 la Galeria Caminul Artei etaj. (inclusiv taxa)
Vernisaj luni 13 oct 2008, ora 18
Ridicarea lucrarilor, marti 28, miercuri 29 oct 2008,
intre orele15 – 18, Galeria Caminul Artei etaj.