In perioada 20 iulie-1 septembrie 2008, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti din Mogosoaia prezinta trei expozitii paralele, ale unor artisti inediti, care au drept numitor comun faptul ca traiesc si creeaza la Paris si apartin aceleiasi generaţii.

„Dorin Cretu si Christian Paraschiv sunt romani stabiliti in capitala Frantei la sfarsitul anilor `80, iar Michel Sicard artist francez, este profesor de arte vizuale la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universitatii Sorbona. Ei au preocupari diferite dar se intalnesc in spatiile expozitionale ale Centrului Cultural Brancovenesc intr-un dialog al formelor si abordarilor, lirice si colorate la Michel Sicard, conceptuale in cazul lui Christian Paraschiv, sau grav decorative ca la Dorin Cretu.”

Vernisajul va avea loc duminica 20 iulie 2008, la orele 17,30 in trei dintre spatiile dedicate artei contemporane din Palatului Brâncovenesc: Michel Sicard va expune in ,Lapidarium, Christian Paraschiv in Cuhnie iar Dorin Creţu in incaperile de la parterul palatului. Pentru vernisaj va fi pus la dispozitia publicului un autobuz, care va pleca la orele 16,45 din parcarea din fata Teatrului National Bucuresti.