Anaid Art Gallery – prezinta expozitia “On the spot” semnata Suzana Dan, Botond Ferenczy si Istvan Laszlo
din cadrul proiectului “Antagonism Cerebral”

– instalatie, desen, pictura, video, fotografie –


Joi, 17 iulie 2008, ora 19.30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expozitiei “On the spot” din cadrul proiectului curatorial “Antagonism cerebral”, curator Diana Dochia. Publicul amator de arta contemporana va putea viziona expozitia in perioada 17 iulie 2008 – 1 septembrie 2008.
“On the spot” este cea de a treia expozitie din cadrul proiectului “Antagonism cerebral” care ii va avea ca protagonisti pe artistii Suzana Dan, Botond Ferenczy si Istvan Laszlo.
Expozitia “On the spot” vorbeste de existenta unui loc comun in cadrul fenomenului artistic contemporan. Vizibil sau nu, acest loc comun devine o baza de discutie pentru artistul contemporan. Locul defineste personajul. Personajul comite fapta.
“On the spot” este o poveste alcatuita ca intr-un joc de puzzle, in care fiecare poate sa construiasca sau sa deconstruiasca discursul.
Instalatia “Barbie mancata de caini si plansa de pitici”, alaturi de mesajele adaptate dupa spam-uri ce inunda desenele Suzanei Dan, descriu o societate aproape necrofaga plina de ironie si umor.
Botond Ferenczy proiecteaza pe panza sau pe perete, o poveste aleasa la intamplare in cadrul unui joc neasteptat. Personajele sale descriu adesea o lume jucausa, hilara, aflata la limita dintre urban trendy si children playground.
Istvan Laszlo sondeaza opinia publica vis a vis de actul sau artistic. El isi plaseaza victima chiar in interiorul societatii contemporane, inregistrand si consemnand reactiile noastre. Personajul sau se plimba de acasa la targul de vechituri, din atelierul de mecanica la o galerie de arta.
Proiectul curatorial “Antagonism cerebral” urmareste sa puna in discutie rolul pe care arta contemporana si artistul contemporan il au in societatea actuala. Raporturile pe care artistul le stabileste cu mediul in care traieste, cu lumea care-l inconjoara, cu publicul care-l recepteaza.
Design-ul de expunere va fi realizat de arhitectul Attila Kim in cadrul programului “anaid art + architecture project”, initiat de Anaid Art Gallery si Studio Kim Bucsa Diaconu.
Anaid Art Gallery va invita sa faceti o incursiune in arta contemporana de luni pana vineri intre orele 11-19, sambata intre orele 10-18.

Curator: Diana Dochia


Exhibition design: Studio Kim Bucsa Diaconu
Cu sprijinul Asociatiei art+architecture today
Parteneri media: Le Monde diplomatique editia romana,
Cotidianul, 24FUN, Revista Arhitectura
Anaid Art Gallery este membru al Retelei Nationale a
Muzeelor din Romania.

ANAID ART GALLERY
Str. Slobozia, nr. 34, sect. 4, Bucuresti
Tel: 021 337 11 87
Fax: 021 336 60 56
E-mail: [email protected]
www.anaidart.ro