Anaid Art Gallery prezinta expozitia “Segment temporal”, artisti Traian Boldea, Sorana Tarus si Andras Szabo, din cadrul proiectului “Antagonism Cerebral”

Miercuri, 12 martie 2008, ora 19.00 va avea loc la ANAID ART GALLERY lansarea proiectului “Antagonism cerebral”, curator Diana Dochia. Proiectul curatorial “Antagonism cerebral” se va desfasura in perioada martie ? august 2008, reprezentand o platforma program de initiere si prezentare a artei contemporane romanesti prin intermediul a trei expozitii. Cele trei expozitii vor fi gandite ca secvente distincte, prin punerea in relatie a diferitelor medii de expresie, de la mediile traditionale ca pictura, desenul, sculptura, grafica pana la noile forme de expresie artistica ca fotografia, arta video, performance-ul.
Proiectul va cuprinde atat artisti contemporani cunoscuti scenei de arta, cat si lansarea unor noi nume in universul artei contemporane romanesti. “Antagonism cerebral” a fost gandit ca o dezvoltare in cadrul unui organism ce indeplineste o activitate a
unor functii opuse. Un fel de organism ce impiedica dezvoltarea altor organisme. Un paralelism intre acest organism viu si lumea plina de contraste si contradictii in care traim. Prima expozitie, “Segment Temporal”, va cuprinde lucrari de Traian Boldea,
Sorana Tarus, Andras Szabo.
Publicul amator de arta contemporana va putea viziona expozitia in perioada 12 martie 2008 – 18 aprilie 2008.
“Segment temporal” descrie o bresa in timp, o fragmentare si o discontinuitate, o spartura, o deschidere. Conceputa pe principiul “aici nu ai ce cauta”, si ilustrand situatii sau fragmente captate din realitatea inconjuratoare, expozitia celor trei artisti, Sorana Tarus, András Szabó si Traian Boldea, contureaza o lume ca un labirint de posibilitati, de timpuri paralele in care se intrepatrund epoci trecute si viitoare.
“Segment temporal” nu contureaza un intreg, ci mai degraba o stare de fapt, o interogare a societatii in care traim, o contextualizare a fenomenului artistic in cadrul unei societati acaparate de o pendulare libera intre ce a fost si ce va fi, intre inainte si inapoi. “Segment temporal” este o “lume posibila” nascuta in urma “descompunerii marilor povestiri” cum afirma Jean-Francois Lyotard.
Designul de expunere va fi realizat de arhitectul Attila Kim in cadrul programului “anaid art + architecture project”, initiat de Anaid Art Gallery si Studio Kim Bucsa Diaconu.
Anaid Art Gallery va invita sa faceti o incursiune in arta contemporana de luni pana vineri intre orele 11-19, sambata intre orele 10-18.

Curator: Diana Dochia

Exhibition design: Studio Kim Bucsa Diaconu
Cu sprijinul Asociatiei art+architecture today
Parteneri media: Le Monde diplomatique editia romana,
Cotidianul, 24FUN, Revista Arhitectura
Anaid Art Gallery este membru al Retelei Nationale a
Muzeelor din Romania.

ANAID ART GALLERY
Str. Slobozia, nr. 34, sect. 4, Bucuresti
Tel: 021 337 11 87
Fax: 021 336 60 56
E-mail: [email protected]
www.anaidart.ro