Arta contemporana in garda la
Institutului Cultural Roman

Pavilionul Romaniei, incotro?
Bienala de la Venetia 2007 revizitata

Marti, 15 ianuarie 2008, ora 18:00, la Institutul Cultural Roman, patrundem in Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venetia din 2007 impreuna cu Mihnea Mircan (curator), Mihai Pop (comisarul expozitiei) si Florin Tudor (artist).

O marti pe luna, Institutul Cultural Roman invita la confruntare cu arta contemporana. La Arte Martiale, artistii nu expun, ci sunt expusi. Tirului întrebãrilor. Publicul este chemat pe tatami echipat si pregatit pentru eschive.

La Arte Martiale artistii nu mai au alibiul unei expozitii de perete, care ?sa vorbeasca de la sine?. La Institutul Cultural Roman, artistii se explica, ne implica, va intriga.

Veti intalni aici artisti (prea bine) intelesi, artisti neintelesi, artisti (aparent) de neinteles. Artisti de for public si artisti de sertar. Artisti care una zic si alta fac, artisti care asta fac si asta zic, artisti care fac si tac: pana acum.

Expozitia din Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venetia din 2007 s-a intitulat Low Budget Monuments. Artistii Cristian Pogacean, Mona Vatamanu & Florin Tudor, Victor Man, Christoph Buchel & Giovanni Carmine, orchestrati de curatorul Mihnea Mircan si descatusati de comisarul expozitiei Mihai Pop au investit mult in conceptul de Low Budget. Mult timp, multa energie (si nu numai). Ce s-a vrut si ce a iesit vor spune invitatii Mihnea Mircan, Mihai Pop si Florin Tudor. Ce e de vazut si ce e de inteles va fi lamurit in public, marti, 15 ianuarie, ora 18:00, la a treia editie (si prima din acest an) a seriei de intalniri Arte Martiale, la sediul ICR.

Moderator Erwin Kessler.