Joi, 12 aprilie 2007, de la orele 19.30, are loc la Anaid Art Gallery din Bucuresti vernisajul expozitiei de pictura “Chroma Sky (Blue Key)” semnata Catalin Petrisor.

Expozitia va fi deschisa timp de o luna si prezinta lucrari realizate de Catalin Petrisor pornind de la procedeul folosit in fotografie si video cunoscut sub numele de “chroma key” sau “blue screen”.
Nu este vorba insa de folosirea unor imagini obtinute prin acest procedeu, si nici de ilustrarea etapelor – fotografierea, eliminarea digitala a zonelor albastre sau inlocuirea acestora cu o alta imagine. Este vorba mai degraba de trimiteri discrete catre acest procedeu, de vagi aluzii.

Imaginile sunt privite drept intrigi nerezolvate dintr-o lume paralela intuitiva, la granita dintre real si supranatural, vazute sub forma unor intruziuni ale neobisnuitului in logica unui moment banal, se arata in comunicatul remis de Anaid Art Gallery.

Catalin Petrisor isi justifica preferinta pentru pictura in fata fotografiei spunand ca aceasta ofera “o modalitate de a forta sau de a largi posibilitatile de perceptie si de interpretare a unei imagini. Fotografia este un mediu ce vehiculeaza informatia. Pictura este un mediu reproductiv imperfect si subiectiv, in care informatia se pierde si se transforma.”