Rokolectiv 2007
Festival de muzica electronica si arte vizuale conexe
23, 24, 25 martie 2007
Coduri | Codes

A doua editie a festivalului Rokolectiv va avea loc la sfarsitul lunii martie si va aduce in fata publicului roman 16 live-act-uri, conferinte, dezbateri, screening-uri. Pe langa deja clasicul raport sunet-imagine in performance-ul live, Rokolectiv pune in discutie relatia dintre genuri muzicale electronice si coduri socio-culturale. Pe scena romaneasca, muzica electronica e inca perceputa ca o diviziune de genuri, fiecare cu coduri urbane si sociale specifice, cu un public inca segregat. De multe ori aceste coduri sunt specifice contextului romanesc si difera de cel international. Programul din acest an reflecta tocmai tendinta de estompare a diferentelor de cod/gen, a raporturilor experimental/popular, dance/non-dance, analog/digital, mainstream/alternativ.
Programul Rokolectiv din 2007 propune un melanj de genuri, moduri si tehnici de abordare a muzicii electronice si a artelor vizuale nascute in relatie cu ea.

Rokolectiv 2007 va avea o sectiune speciala, Out of France, ce va prezenta cateva exemple de performance-uri inovative ale unor artisti din noul val francez. Printre ei, revelatia anului, Nôze, grup din care face parte Nicolas Sfintescu, un nume cu rezonante romanesti. Freak-house show fara limite.

Veti mai avea parte de orchestra mecanica de roboti artizanali a compozitorului francez Pierre Bastien si de un concert surpriza «la rece», nemediat electronic, precum si de cateva descoperiri din Japonia.

Printre numele deja confirmate se numara si Thomas Brinkmann (DE), Felix Kubin (DE) si Jimmy Edgar (USA).

Line-up-ul complet si locatiile festivalului vor fi anuntate in scurt timp.

www.rokolectiv.ro