Arta la mansarda: ICR Londra lanseaza programul de rezidenta Attic Arts

Institutul Cultural Roman din Londra lanseaza pe 2 noiembrie 2006 programul de rezidenta Attic Arts. Acesta ofera profesionistilor romani din diferite discipline umaniste 2 luni de rezidenta in garsoniera mansardata a Institutului, ?cu vedere? spre Buckingham Palace, Royal Albert Hall si Serpentine Gallery. Rezidenta este sustinuta financiar de o bursa in valoare de 1500 Euro. Artistii vor realiza un proiect care va fi ulterior prezentat in spatiul Institutului sau in alte locatii din Marea Britanie.

Attic Arts este primul program de rezidenta artistica in Londra destinat exclusiv artistilor romani care desfasoara proiecte in arte vizuale, curatoriat, design, arhitectura, literatura, etnografie, jurnalism, management cultural, muzica, film, teatru, dans contemporan, new media. Programul ofera artistilor urmatoarele oportunitati:


sa creeze un proiect pentru Institutul Cultural Roman din Londra
sa experimenteze mediul cultural londonez
sa exploreze idei si sa dezvolte proiecte noi
sa fructifice contactele pe care le au cu profesionisti britanici din domeniile respective si sa stabileasca unele noi
sa contribuie la pozitionarea Institutului Cultural Roman din Londra ca partener pentru producatorii si operatorii culturali britanici
Selectia candidatilor se face de catre o comisie alcatuita din directorul Institutului Cultural Roman din Londra, coordonatorul programului de evenimente artistice ICR Londra si un specialist britanic pentru fiecare domeniu. Programul se desfasoara in 2 sesiuni, termenele limita de depunere a candidaturilor fiind: 31 ianuarie 2007 si 15 iunie 2007.

Informatii privind procedura de inscriere, criteriile de eligibilitate si selectie la
www.icr-london.co.uk

Contact

Institutul Cultural Roman Londra
T + 44 20 7752 0134
F + 44 20 7235 0383
E [email protected]
W www.icr-london.co.uk

romania:look_closer_@_culture