Vineri 6 octombrie 2006, la ora 16.00, va avea loc SUMMITUL EVACUATILOR in scuarul din intersectia Caii Rahova cu Strada Sabinelor. Acest eveniment se doreste a fi o dezbatere publica pe tema proprietatii, a drepturilor chiriasilor, a drepturilor celor ce urmeaza a fi evacuati.

Vor fi invitati: un asistent social Romanicris, un reprezentant al Primariei Sectorului 5, colaboratorii la proiect din partea Asociatiei Komunitas (stiinte sociale aplicate), cat si Razvan Martin si Ciprian Necula de la Agentia de Monitorizare a Presei. Cu aceasta ocazie va avea loc si instalarea unui televizor pe care vor rula materiale brute cu testimonii ale celor ce urmeaza sa fie evacuati. Tot atunci artistii, impreuna cu reprezentantii comunitatii, vor monta placutele metalice gravate cu numele tuturor celor care au ajutat in precendenta ACTIUNE DE PLANTARE A NUCILOR, care a avut loc in 1 Octombrie.

SUMMITUL EVACUATILOR este o etapa a proiectului HARTA SENSIBILA, ai carei autori sunt Maria Draghici (artist video), Bogdan Georgescu (regizor), Irina Gadiuta (regizor), Gabriela Albu (arhitect). Pentru mai multe detalii despre SUMMITUL EVACUATILOR puteti scrie la [email protected]

HARTA SENSIBILA este un proiect de documentare artistica si interventie sociala in zona Rahova-Uranus, Bucuresti, 2006. Proiectul isi propune descoperirea conexiunilor dintre oamenii din Rahova si locurile pe care le populeaza. Cele doua componente principale ale proiectului sunt realizarea unui material documentar/video si transformarea scuarului din intersectia Caii Rahova cu Strada Sabinelor intr-un parc, un spatiu de dezbatere publica.

HARTA SENSIBILA este un proiect artistic ce face parte din initiativa REGASESTE-TI IDENTITATEA, propusa de Centrul International de Arta Contemporana – CIAC, Bucuresti in parteneriat cu DC Communication, Headvertising si British Council, in cadrul miscarii de regenerare urbana VA URMA, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, Administratia Fondului Cultural National.

Tot in cadrul acestei initiative vor mai fi realizate inca alte doua proiecte: Apartamentul/Infobox pentru Bucuresti ? autori Mona Vatamanu & Florin Tudor si Tipuri de Spatii ? autoare: Diana Gomez.

Pentru alte evenimente sau informatii legate de miscarea de regenerare urbana a zonei Rahova, vizitati pagina Va Urma la www.vaurma.ro