CNDB are placerea sa va invite la “Un proiect temporar facut cu marker permanent”, lecture&slide show.

18 mai 2006, ora 19.00

Dan Perjovschi

Cind nu deseneaza direct pe strada, Dan Perjovschi umple peretii, podelele sau tavanele institutiilor de arta din toata lumea, tratind egal si democratic Muzeul Stedelijk din Amsterdam si Baia Turceasca din Iasi, Moderna Museet din Stockholm si Gradina Botanica din Bucuresti. Perjovschi practica un desen care intersecteaza caricatura, grafitti si arta bruta. Simplu, direct, brici.

Tactica pe care a dezvoltat-o in ultimii ani reincarca cu independenta pozitia artistica. Intr-o lume comerciala-cool si radicala-sic, Perjovschi isi permite sa fie si politic si critic, sa faca desene care se sterg sau ziare care se arunca la cos. Din Rahova in Manhattan, din Barcelona prin Sao Paolo la Belgrad.

Dupa participarea la Bienala Periferic din Iasi si inainte de Bienala Bucuresti, dupa proiectul de la Tate Modern Londra si inainte de MOMA New York, Perjovschi isi prezinta fara smecherii dar cu sinceritate demersul artistic care i-a adus incredere internationala si gelozie locala.


Dan Perjovschi traieste si lucreaza la Bucuresti.

In 2006 a avut expozitii personale la VanAbbe Museum Eindhoven, Stuttgart Kunstverein, Portikus Frankfurt, Lombard-Freid Projects New York, Tate Modern Londra, Attitudes Geneva, Kunsthalle Budapest, La Caixa Barcelona, Kunstraum Innsbruck si a participat/va participa la expozitiile de Normalisation la Rooseum Malmo, Phantom la Charlottemburg Copenhaga, The
Vincent la Muzeul Stedelijk din Amsterdam, Bienala Periferic Iasi – Proiectul Social, Bienala Bucuresti, Sao Paolo Biennial etc.

Articole despre artist au fost publicate in Frieze (april) Art Forum International (mai) si Idea (aprilie)

Detalii despre artist:

<http://www.lombard-freid.com/> www.lombard-freid.com

<http://www.gregorpodnar.com/> www.gregorpodnar.com

___________________________________

Centrul National al Dansului

Adresa corespondenta: OP 37, CP 26, Bucuresti

Locatie: Teatrul National, B-dul. Nicolae Balcescu nr. 2

Etaj 3/4

tel: + 40 21 318 86 76 / 319 73 82

fax: + 4021 319 72 06

e-mail: [email protected]

www.cndb.ro