Galeria Vector va invita vineri, 28 aprilie 2006, ora 18:00, la workshop-ul de desen “Black on White & Vice Versa” sustinut de artista Andrea Faciu in cadrul sectiunii “Procese sociale” curata de Marius Babias si Angelika Nollert ca parte a Bienalei Internationale de Arta Contemporana “Periferic 7: Focussing Iasi”.

Lucrarile Andreei Faciu sunt proiecte de instalatii care iau adeseori forma filmului, abordand tematica cuvintelor si limbajului. Andrea Faciu se intoarce de multe ori la cuvintele si motivele vizuale pe care le-a utilizat deja, plasandu-le in noi si variate contexte, astfel incat continutul lucrarilor ei creaza o retea inter-referentiala. De multe ori proiectele se refera la propria biografie, prin folosirea propriului corp in lucrarile sale video sau a fotografiilor din albumul de familie, trimitand, de asemenea, la tatal ei, artistul Virgil Faciu, care a trait si a lucrat pentru o perioada de timp in Iasi. In proiectele ei, straturi diferite ale unor realitati diferite se interconecteaza, concepte diferite legandu-se pentru a descrie opozitii mutual determinate, pentru a evidentia validitatea lucrurilor
disparate. Pentru publicatia editata de Marius Babias si Angelika Nollert – un sourcebook ce va fi lansat la deschiderea Bienalei Periferic 7 pe 12 mai 2006 -, Faciu a inclus o serie de schite, iar pentru expozitie va produce un sistem multimedia de referinte.

“””””””””””””””””””””””””””””””
Vector> Gallery
Cuza Voda 41, 1st Floor
700038 Iasi, Romania

tel/fax: +40 232 237 486
email: [email protected]