Galeria ArTei – Hanul cu Tei va invita sa luati parte la deschiderea expozitiei Corp însemnat, grafica – obiect, a artistei timisorene Suzana Fântânariu care va avea loc în 13.04.2005 la ora 18.00.

Exista un nume si o marca de stil care înseamna pentru colectivitatea artistica româneasca a ultimelor trei decenii un adevarat “sistem energetic national”. Gravor de anvergura, evoluând spre ansambluri pictografic-obiectuale, Suzana Fântânariu este cea care a trasat pe harta artistica a tarii un vibrant paralelogram de forte. Artista a unit prin traiectul carierei sale exemplare geografia simbolica a Bucovinei, cetatea natala de la Baia, cu Academia de Arta a Clujului, unde s-a format, apoi Craiova, unde, la rându-i, a modelat destine de tineri artisti, si Timisoara, unde conduce în prezent sectia de grafica a Universitatii de Vest.

Suzana Fântânariu asambleaza, pune în opera cu febrilitate, rezideste fragmente de laborator grafic, de multe ori pâna la scara monumentala. Din cioburi de texturi plastice, activate de vectori ai desenului gravat, s-a nascut un principiu de înseriere si de captare a unor “hipersemne” din inventarul germinativ-totemic, pe care artista le-a numit cândva “ambalaje pentru suflet”. Aura, sarcofag, cocon, marele contur biomorf din ”dverele” de hârtie colata ale Suzanei Fântânariu conduc, într-o cheie bachelardiana, spre imaginarul gliei si reveriile de resuscitare perpetua.

Aurelia Mocanu

Expozitia este deschisa pâna în 7 mai 2005.

Radu George Dumitriu 0722 393 114

Manager – Galeria ArTei – Hanul cu Tei

www.artei.ro