Centrul International pentru Arta Contemporana si Fundatia Culturala Toaca va invita

luni 20 decembrie 2004, orele 16:00, la Studioul Toaca

(Bd. Mircea Voda nr. 5)

sa participati la evenimentul de acordare a distinctiei de

EVENIMENTUL INDEPENDENT AL ANULUI 2004

in domeniile: ARTE VIZUALE, MUZICA, DANS, TEATRU, PROIECT INTERDISCIPLINAR

Acest eveniment este menit sa faca o recapitulare a initiativelor independente din 2004 si sa desemneze proiectul care a jucat un rol major in determinarea unei noi directii sau atitudini in scena artistica romaneasca. Evaluarea este realizata de cate trei specialisti, pentru fiecare domeniu. Se iau in consideratie atat evenimente organizate in Romania si strainatate, la care au participat artisti romani.

Principalele criterii in selectarea evenimentului sunt: sa fie organizate de un ONG sau de o initiativa privata non profit; sa aiba o inalta calitate profesionala; sa se adreseze atat profesionistilor cat si publicului general; sa contribuie la o mai buna cunoastere si intelegere a artei romanesti contemporane; sa aiba o vizibilitate nationala si/sau internationala.

In deschiderea evenimentului cei prezenti vor fi invitati sa participe la un exercitiu de evaluare a sectorului independent.

In ultimii 15 ani, sectorul cultural independent s-a dezvolt si a devenit o prezenta importanta in peisajul artistic contemporan. In ciuda permanentelor probleme financiare sectorul independent se profileaza ca o zona foarte dinamica si vizibila, ca factor generator de atitudini.

In acest moment al schimbarii, este necesara o evaluare publica a sectorului cultural privat pentru a defini o perspectiva corecta despre ceea ce reprezinta el, ceea ce a realizat pentru a putea formula concluziile privitoare la directiile strategice ce ar putea fi urmarite in perspectiva.

Cum se apropie Craciunul, va invitam sa incheiem acest eveniment festiv intr-o nota optimista cu un pahar de vin fiert, covrigi si nuci … ;-)))

____________________________________________________________________________

Evenimentul este realizat cu sprijinul Swiss Cultural Program Romania Pro Helvetia / SDC