GRAFFITI FILES

Galeria Atelier 2META si Editura Paralela 45 va invita vineri 13 iunie orele 18 – 20 în strada Sfintii Apostoli 37A, la dublul eveniment Graffiti Files.
Vernisarea expozitiei Graffiti Files, cuprinzand canvas-uri si arta pe computer ale tinerilor artisti graffer-i Razna, Sage, Crown, Philip
Armonica, va fi insotita de lansarea de catre Editura Paralela 45 a volumului colectiv cu acelasi nume. Autori sunt Razna, Mess, Florin17, Yoz, Jadda si graficienii Sage, RatPoison (din LDJ), Philip Armonica, Crown, Razna.
Din partea editurii vor vorbi Gheorghe Craciun, cel care semneazã si prefata cartii, si Crenguþa Napristoc, redactor.

O panza de 20m va fi pusa la dispozitia tuturor celor care vor sa dea ceva.

Galeria 2META este un spatiu dedicat artei contemporane, avand la baza conceptul de atelier deschis. Expozitia Graffiti Files se vrea o investigare a granitelor / delimitarilor nu numai intre tipuri de arta – cea underground, a strazii si cea deja institutionalizata, ci si între tipuri de spatii – cele dedicate artei si celelalte, cotidiene. In discursul despre iesirea artei în strada, Graffiti Files creeaza miscarea inversa, prin care arta strazii, subversiva prin chiar originea si modalitatile ei specifice de expresie, este adusa intr-un spatiu cu forta de oficializare, tocmai spre a-l pune in discutie.

Volumul Graffiti Files este un colaj de text si imagini, realizate intr-un brainstorming pe forumul site-ului de graffiti www.aeroart.ro, sub coordonarea Evei Pervolovici (Razna).

“Intr-un montaj sincopat si nervos, sub forma de flash-uri, inserturi, grefe, fragmente autobiografice, cartea marturiseste o experienta, o conditie, o forma de libertate caracteristice pentru acest spatiu contradictoriu numit cu un termen generic graffiti. (…) In masura in care e o forma de arta, aceasta arta e anonima, spontana, momentana, tranzitorie, socantã, subversiva. In Graffiti Files trairea „artistului“ pare mai importanta decat produsul finit, gestul surclaseaza linia, starea domina obiectul, nelinistea actului sfarama obisnuintele zilnice.” (Gheorghe Craciun)

Parteneri media: B 24 Fun, Banii Nostri, CMYK, Cotidianul, Observator Cultural, Radio Fun, Romania libera.
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la tel./fax: 021 210 4371,
mobil: 0745 159 518, e-mail: [email protected]