CENTRUL CULTURAL META

Galeria Atelier 2META vă invită marți 15 aprilie orele 18 la vernisajul expoziției Interval X, aparținând artistului Eduard Constantin, curator Raluca Voinea. Evenimentul va avea loc în strada Sfinții Apostoli nr. 37A sector 5.

Student în anul V al Academiei de Arte Luceafărul, Eduard Constantin se află deja la cea de-a patra expoziție personală. Interval X a fost precedată, acum 2 ani, de Locul X, și va fi urmată, în curând, de Mesagerul X. Se prezintă ca o lucrare masivă, rece, temeinic ancorată deși pe alocuri pare că plutește; puțin industrială, puțin SF, depinde cărui imaginar vă revendicați. Este o instalație ce funcționează după principiul: mai multe elemente care nu merg decât împreună, a fost concepută special pentru spațiul în care se află și nu e nici pictură, nici sculptură, nici obiect. Bazându-se pe transfigurarea spațiului prin lumină, lucrarea se recomandă cu subtitlul de iluminație.

Situându-se față de această expoziție din perspectiva implicării personale, Raluca Voinea – curatorul evenimentului, crede că Interval X are multe în comun cu scenografia. Miza proiectului este crearea de “atmosferă” și impresionarea spectatorului, acel necunoscut care poate, pășind în acest spațiu, să iasă din episodic și să intre în șirul de întâmplări care se determină una pe alta, conferind contemplării un sens anume.

Galeria atelier 2Meta este un spațiu experimental de artă contemporană. Programul “un curator – un artist – o lucrare”, o inițiativă ce vizează sprijinirea dialogului și cooperării în domeniul artelor vizuale, oferă curatorilor, galeriștilor și criticilor de artă posibilitatea să prezinte, într-un spațiu altul decât cel propriu, proiecte ale artiștilor pe care-i creditează.

Invitația astfel lansată este să se problematizeze, să se discute, să se întrebe, să se răspundă sau nu, să se transforme, să se înlocuiască, să se răstoarne: relații, ierarhii, concepte, clișee, bagaje etc.

Vă așteptăm să descoperim împreună căruia dintre aceste obiective răspunde expoziția Interval X.

Expoziția va fi deschisă în perioada 15 – 30 aprilie. Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0745 159 518, e-mail: [email protected] , URL: http:// www.2meta.go.ro                          

Parteneri media: Banii Noștri, Șapte Seri, Observator Cultural, România Liberă, Academia Cațavencu, Cotidianul, Fun Radio, CMYK