Bucuresti, 4 – 21 Octombrie 2002
 
Prima editie a proiectului international “Movements on the Edge” a avut loc in mai 2001 in cadrul Festivalului International de Dans “BucurEsti.Vest”, cu participarea a 22 dansatori si coregrafi din 11 tari europene. Ca urmare a rezultatelor bune si a interesului manifestat de profesionistii dansului din Estul Europei, Fundatia Proiect DCM a decis sa continue realizarea proiectului intr-o noua formula de mini-festival, in luna octombrie 2002.
 
Movements on the Edge, este un proiect ce doreste sa ofere posibilitati de formare profesionala si schimburi artistice intre artisti din Estul si Vestul Europei. Proiectul se va desfasura intre 4 – 21 octombrie la Bucuresti si cuprinde cursuri si ateliere de dans la Centrul MAD, filme de dans la Institutul Goethe si Centrul MultiArt Dans (intrarea gratuita), spectacole de dans contemporan la Teatrul L.S. Bulandra si un seminar international destinat cercetarii coregrafice ce se va desfasura la UNITER.

Fundatia culturala Proiect DCM si Centrul MultiArt Dans va invita miercuri, 2 octombrie 2002, ora 12.00 la o conferinta de presa pentru a va prezenta programul integral al mini-festivalului “Movements on the Edge” precum si pentru a va oferi alte informatii legate de organizarea celei de-a doua editii a Festivalului BucurEsti.Vest 2003. Conferinta de presa va avea loc la Centrul MultiArt Dans din str. 11 Iunie nr. 41. Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la nr. de telefon 212.5467, email: [email protected]
 
“Movements on the Edge” este realizat in parteneriat de Fundatia culturala Proiect DCM si Centrul MultiArt Dans in colaborare cu Institutul Francez, Ambasada Frantei, British Council, Institutul Goethe, ArCuB si Primaria Municipiului Bucuresti, Teatrul Bulandra, si cu sprijinul financiar si logistic al Fundatiei Pro Helvetia, Forumul Cultural Austriac si Ambasada Austriei, KulturKontakt, Dance Theater Workshop – Suitcase Fund, Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, AFAA – Association Francaise d’Action Artistique, Institutul Polonez, UNITER, Casei de Cultura a sectorului 4 “Nicolae Balcescu”  si al programului Theorem – Cultura 2000. Proiectul este realizat fara sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor din Romania. 
 
Cu multumiri,
 
Andreea Grecu & Cosmin Manolescu  / Fundatia Proiect DCM


 Program Movements on the Edge 2002
 
cursuri si ateliere de dans la Centrul MultiArt Dans
4 – 21 octombrie zilnic intre orele 10.00 – 17.00
11 octombrie,Studio deschis:Mark Tompkins & Inge Kaindlstorfer si participantii la atelier, ora 15.00
20 octombrie,Studio deschis: Lisa Nelson & David Zambrano si si participantii la atelier
 
video dans (intrarea gratuita)
9 octombrie:   German Video Dance Prize 2000/2001, Institutul Goethe, ora 18.00
10 octombrie: Men’s ritual 2002, Institutul Goethe, ora 18.00
16 octombrie: Forward Motion: New Moves (part 1), Centrul MAD, ora 19,30
17 octombrie: Forward Motion: New Moves (part 2), Centrul MAD, ora 19,30
 
spectacole de dans contemporan la Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu, Gradina Icoanei
12 octombrie, “Hommages”,compania IDA, coregrafia/interpretarea Mark Tompkins (Franta), ora 19.00
14 octombrie, “Encounter Improvisation” with Mark Tompkins, Inge Kaindlstorfer, Lisa Nelson, David Zambrano, ora 19.00
 
seminar international la UNITER
13 octombrie, Artistic Research, moderator Ghislaine Boddigton (Marea Britanie)

participa:
Fatjon Sulstarova & Ermelinda Voja (Albania), Willyslaw Prager & Galina Borissova (Bulgaria)
Rowan Gillespie (Marea Britanie), Varinia Canto Vila (Chile/Belgia), Tijana Blagojevic (Iugoslavia), Ana Josifovska (Macedonia), Victor Cersac (Republica Moldava), Lily Kiara (Olanda), Anna Haracz & Gabriela Kramarczyk (Polonia), Elena Barkovskaia & Anastassia Smirtniskaia (Rusia), Vlad Iachim, Ioana Macarie, Alexandra Pirici, Ion Dumitrescu, Valentina de Piante Niculae (Romania)

profesori invitati:
Inge Kaindlstorfer (Austria),  Mark Tompkins (Franta), Lisa Nelson (USA), Davi Zambrano (Olanda), Ghislaine Boddington (Marea Britanie)

un proiect intiat si condus de
Martina Hochmuth (Austria) si Cosmin Manolescu (Romania)
co-ordonatori proiect
Andreea Grecu (Proiect DCM) si Monica Sorian (Centrul MAD)

—————————————————–
Fundatia culturala Proiect DCM
Movements on the Edge
Calea Victoriei 120, etaj 1

adresa postala: CP 22 – 183, Bucuresti, Romania
tel./fax: + 40 21 212.5467
email: [email protected]
www.dans.ro